Toch nog even terug kijken en dan snel naar 2021!

De laatste dag van het jaar is weer aangebroken. Wij blikken terug op een bizar jaar. Voetballen. Competitie stil. Toch weer beginnen aan een nieuw seizoen. Uiteindelijk weer alles stilgelegd. Heel zuur.

Elk jaar eindigt met lijstjes. We kijken terug naar 2020 met de tien meest gelezen berichten van het afgelopen jaar.

10
Op de tiende plek staat de verkiezing van Het Mooiste Shirt van de regio. Na een aantal voorrondes was de finale op zondag 10 mei. THB werd winnaar van deze verkiezing. In 2021 komen we zeker terug met de verkiezing Mooiste Shirt van de regio!

9
Het bericht dat Barry Tjeertes zijn contract verlengde bij Olympia Haarlem werd ook zeer goed gelezen. Vlak nadat de competitie vorig seizoen werd stil gelegd werd bekend dat Tjeertes tot en met 2023 aan de Schalkwijkse club verbonden zal blijven.

8
Derby’s doen het altijd goed. En zeker de derby van Schalkwijk. Vorig seizoen was United/DAVO het eerste team wat niet verloor van Olympia Haarlem. Aan de Zuid Schalkwijkerweg hield de ploeg van, toen nog, Sjoerd Hamann de koploper op 2-2.

7
Ook in het amateurvoetbal zijn soms mooie transfers te noteren. Zo kon HYS al in februari melden dat het zich had versterkt met Amin Ouass .

6
Ook persoonlijke verhalen doen het altijd goed. Nadat Ilias Bronkhorst zich een tijdje tevreden moest stellen met invalbeurten bij Telstar knokte de Zandvoorter zich in het basiselftal van de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie.

5
KNVB, schaam je! Dat was de kop van de column van Marcel toen de corona-maatregelen net waren ingegaan.  En veel mensen waren het met Marcel eens.

4
Net buiten de top 3 staat het bericht over Tante Hannie van Velsen.  Ook zij mocht niet gaan kijken bij haar geliefde club. Wat moest ze toch op zondag doen?

3
Op de derde plek staat het meest recente bericht van de lijst. Vorige week brachten wij het indrukwekkende interview wat Otto Berendregt had met Bert Wagemaker. Hieruit bleek maar weer hoe bekend en geliefd Bert is in het regionale voetbalwereldje.

2
Dit jaar was het tien jaar geleden dat HFC Haarlem failliet ging. Daan Schoonderwoerd schreef er dit stuk over. 

1
Het meest gelezen bericht was het verslag van Otto Berendregt over de regionale derby tussen Haarlem en VSV uit 1963.  Een prachtig stuk geschiedenis , inclusief foto’s en video met samenvatting, wat in zowel Haarlem als Velsen werd gewaardeerd.

 

En nu gaan we naar 2021. Laten we hopen dat alles zo snel mogelijk, op een verantwoorde manier, weer normaal gaat worden.

Wij bedanken onze verslaggevers, sponsoren en vrienden voor hun steun en samenwerking.

Voor nu wensen wij iedereen een gezellige jaarwisseling. En wees in het nieuwe jaar een beetje lief voor elkaar.

Riccardo van der Post en Danny Prinsen
Voetbal in Haarlem