Olympia Haarlem en Barry Tjeertes verlengen samenwerking

Barry Tjeertes blijft langer verbonden aan Olympia Haarlem. Beide partijen zijn een verbintenis overeen gekomen tot 2023.

Tjeertes begon vorig seizoen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Bij Olympia Haarlem was er op dat moment geen eerste elftal dus er werd vanaf nul begonnen in het zaterdagvoetbal. Na een overtuigend kampioenschap in de vierde klasse staat de ploeg uit Schalkwijk op dit moment bovenaan in de derde klasse.

Olympia Haarlem-voorzitter Johan Snoeks is content dat Tjeertes langer aan de club verbonden blijft. “Daar zijn wij zeer blij mee. Twee jaar geleden is Barry begonnen aan de klus en dat heeft hij aardig op poten gezet. Ook de jeugd gaat mee in de stappen die er gemaakt zijn.”

Naast Tjeertes komt Robbert Breedijk als assistent op de bank zitten. “Robbert is nu nog trainer van de O-19 en hoofd jeugdopleiding. Die laatste functie blijft hij bekleden. Alleen stopt hij dus bij de O-19. Mede door de goede samenwerking tussen Barry en Robbert kunnen wij de komende jaren gebruik maken van de jongens uit O-19, O-17 en O-15.”

Tjeertes zelf moest er even over nadenken maar uiteindelijk was er maar een keuze die hij kon maken. “Ik heb natuurlijk ook over mijn toekomst nagedacht maar uiteindelijk was er maar een conclusie. En dat was blijven. Dit is voor mij nu de juiste omgeving. Bij Olympia Haarlem zijn de faciliteiten perfect. Maar boven alles heb ik het hier uitstekend naar mijn zin.”

Het doel was, toen Tjeertes begon, om binnen drie jaar een stabiele tweede klasser te worden. “We liggen op schema. Het is nu nog even afwachten wat de KNVB beslist over het huidige seizoen in verband met de maatregelen die nu getroffen zijn. Maar normaal gesproken spelen we volgend jaar in de tweede klasse.”

“We willen zo hoog mogelijk voetballen”, voegt de voorzitter daar aan toe. “Maar dat moet niet ten kosten gaan van spelers. Er wordt niet betaald. De spelers betalen gewoon contributie. En dat willen we graag zo houden. Wij moeten het hebben van spelers die graag bij Olympia Haarlem willen voetballen en onder Barry willen trainen”.

“Ik zit hier goed”, sluit Tjeertes af. “En wij zijn gelukkig met Barry”, aldus Snoeks.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Ellis Hilterman