Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

BREAK! Hoe verder met Voetbal in Haarlem?

DoorRedactie

apr 1, 2024

Eind 2023 maakten wij als Voetbal in Haarlem bekend dat eigenaren Riccardo van der Post en Danny Prinsen er aan het einde van het seizoen mee zouden stoppen.

Prinsen gaf toen aan dat hij het zonde zou vinden als de website helemaal zou verdwijnen. “Als iemand interesse heeft om de site van ons over te nemen, kan diegene contact met ons opnemen. Wij zouden het zonde vinden als het helemaal verdwijnt. Dat Haarlemse amateurvoetbal is een mooie wereld. Dat verdient gewoon alle aandacht.”

Diverse gesprekken volgden. Niet alleen over de website maar ook over de twee toernooien welke door Voetbal in Haarlem georganiseerd worden, de ViH O-23 Cup en de MidWest Cup. Nu ruim drie maanden later is er nieuws te melden. 

Allereerst over de toernooien. Deze gaan vanaf het nieuwe seizoen overgedragen worden aan een nieuwe organisator. Kick de Groot gaat met veel plezier de twee toernooien voortzetten. De Groot was speler en trainer bij Onze Gezellen en Terrasvogels en heeft vanuit zijn werk ervaring in het organiseren van sportevenementen. “Mooi om op deze manier mijn kennis te kunnen blijven delen met het amateurvoetbal in Haarlem en omgeving. De opzet blijft voor de komende editie gelijk. Mogelijk volgt er in de zomer nog wel een nieuwtje!”, aldus De Groot.

Ook over de website is goed nieuws te melden! “Na een aantal gesprekken begon het idee bij mij te spelen om door te gaan”, aldus Danny Prinsen. “We hebben bijvoorbeeld een avond met onze verslaggevers in de Wildeman in Santpoort doorgebracht. Deze mannen wilden allemaal door met het maken van verslagen. Dat gaf vertrouwen in een eventueel vervolg. Een gesprek daarna met Riccardo gaf duidelijkheid. Ik ga met ingang van aankomend seizoen met alle plezier alleen verder als eigenaar van Voetbal in Haarlem.”

Hoe dat er vanaf volgend seizoen uit gaat zien moet de komende maanden uitwijzen. “Er valt natuurlijk wel wat weg met de toernooien, waar trouwens wel gewoon de pagina’s online van blijven. Wij gunnen Kick alle succes met de toernooien. Dus die ruimte krijgt hij gewoon op de site. De ruimte en tijd die hiermee vrijkomt kunnen we misschien weer invullen met nieuwe ideeën. Verder ga ik eens rustig nadenken hoe we aankomend seizoen gaan aanvliegen”, sluit Prinsen af.

Teams die willen mee doen aan de O-23 Cup of de MidWest Cup 2024-2025 kunnen zich aanmelden via een mail naar midwestcuphaarlem@gmail.com. De officiële uitnodiging volgt spoedig.

Door Redactie