Algemeen

vv Schoten “timmert” weer aan en langs de (Vergierde)weg!

Op 5 november 2022 stond op de site van Voetbal in Haarlem de volgende tekst: “Het vlaggenschip, het 1e elftal uitkomend in de derde klasse van het zondagvoetbal, hebben wij om verschillende redenen helaas uit de competitie moeten terug trekken bij de KNVB. Dit betekent een enorme aderlating voor onze vereniging, zowel sportief als financieel.”

Natuurlijk doodzonde, zo een roemruchte club, opgericht in 1910, zonder eerste elftal. Een vereniging met een prima accommodatie; een mooi verlicht hoofdveld, een tribune en een gezellige kantine. Zo heeft Schoten al 3 teams (naast 4 zondag senioren teams) die uitkomen op de zaterdag en om de twee weken is het één en al gezelligheid op het complex van Schoten. Dit hoopt Schoten nog eens te versterken met een nieuw te vormen 1e selectieteam op zaterdag.

Het bestuur heeft dan ook de opdracht gegeven aan oud bestuurslid Jaap de Bok, een Schoten man in “hart en nieren”, een clubje van mensen samen te stellen, die zich moesten gaan buigen over het nieuw te formeren eerste team. Zo kwamen zij ook uit bij Frank Drogtrop, oud trainer van Schoten (van 2001 tot en met 2003), die het verzoek kreeg om dit proces te coördineren. Naast een nieuw team moet natuurlijk ook een geheel nieuw begeleidingsteam worden gevormd.

Inmiddels is er een aantal spelers die al hebben toegezegd volgend seizoen (weer) graag bij Schoten te willen voetballen. “Nette en sociale” spelers die normen en waarden hoog in het vaandel hebben staan, met wie Schoten een “frisse” start wil gaan maken in de zaterdag-competitie. Dit team moet de komende maanden nog meer vorm krijgen en uitmonden in een volwaardig selectieteam waar plezier en prestatie samenkomen.

Inmiddels is overeenstemming bereikt met Rocco de Vos (hoofdtrainer) en Eloy Schmidt (assistent-trainer), die het nieuwe team gaan trainen/coachen. Als officiële kledingsponsor heeft Schoten, Absolute Teamsport Haarlem (in de Cronjéstraat) inmiddels aan zich weten te binden. Absolute Teamsport zal gaan zorgen voor nieuwe wedstrijd- en trainingskleding, “performance” polo’s en andere sportmaterialen.

Boven: Menno van Rooijen, Jaap de Bok en Frank Drogtrop. Onder: Eloy Schmidt en Rocco de Vos

Waar het bestuur ook verheugd over is, is dat het groen licht heeft gekregen voor de aanleg van 3 padelbanen, die gerealiseerd gaan worden op het sportcomplex aan de Vergierdeweg onder de noemer Schoten Tennis & Padel. Dit biedt ook voor sponsoren, leden en ouders van jeugdleden meer mogelijkheden om actief bezig te zijn binnen de vereniging. Voor de totstandkoming hiervan hebben de bestuursleden Raymond Ket en Menno van Rooijen zich enorm ingezet.

Al met al mooie ontwikkelingen waarmee het bestuur van Schoten een paar flinke stappen heeft gezet naar een mooie toekomst!

Met dank aan vv Schoten