Zaterdag 3e klasse A

United/DAVO knokt zich naar punt tegen Olympia Haarlem

Na elf overwinningen op rij voor Olympia Haarlem heeft United/DAVO de koploper de eerste verliespunten bezorgd. Na een boeiend duel stond er een 2-2 eindstand op het formulier.

Het was dat doelman Ronald van der Giezen scherp aan het duel begon. Anders had Nigel Kales de thuisploeg na vijf minuten al op voorsprong kunnen zetten. Weer vijf minuten later was het wel raak. Serkan Vurgun zocht in het strafschopgebied zijn tegenstander op, kreeg een tikje en ging slim naar de grond. Strafschop. Vurgun ging zelf achter de bal staan en schoot zijn ploeg op voorsprong. Tien minuten voor het rustsignaal krulde Ogur Kaya knap de 1-1 in de verre hoek. Nadat Hugo ter Hedde de bal op de paal had gekopt werd er met een gelijke stand de kleedkamers opgezocht.

Na de thee bracht Daniel Opoku doelman Van der Giezen met een rare terugspeelbal in de problemen. Vurgun schoot uiteindelijk over. Na enkele hachelijke momenten voor het doel van Vincent Hofman werd met kunst en vliegwerk de aanvallen van Olympia Haarlem onschadelijk gemaakt. Het blok van Jay Kroon, Dennis Mohringer en doelman Hofman stond als een huis waarbij zeker Mohringer voorop in de strijd ging. De grootste mogelijkheid was voor Chaouki Salah. Hij werkte een voorzet van Emre Pinar van twee meter over het doel.

Een kwartier voor het einde moest United/DAVO toch een tegentreffer incasseren. Van afstand schoot Hugo ter Hedde met een doffe knal, en tot frustratie van Hofman, de 1-2 binnen.

In de slotfase werd Vurgun naar de grond gewerkt in het strafschopgebied. Vincent Hofman schoot de bal vanaf elf meter feilloos langs zijn collegadoelman Van der Giezen. Aan de andere kant was Hofman ook belangrijk. Hij tikte een schot van Arjen Boelens met de vingertoppen naast en redde daarmee een punt voor United/DAVO.

De uitslagen en stand van de zaterdag 3e klasse A vind je op onze competititiepagina.

Tekst: Danny Prinsen