Marcel: KNVB, schaam je!

Bij VSV hangt er een bordje aan het hek: VERBODEN TOEGANG Art.461 Wetboek van Strafrecht. We mogen immers niet samenscholen van de regering. En voetballen, al is het maar bij een amateurcluppie in Velserbroek, is samenscholen. Dat mag nu even niet. Op geen enkel sportveld in ons land.

Of je de maatregel terecht vindt of niet, het is in ieder geval een deel van de poging van de overheid om de bevolking te beschermen. Dus moeten we ons daar aan houden. Want we zijn er met z’n allen toch wel van overtuigd dat we de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog aan het beleven zijn. Dan moeten we inschikken en accepteren dat er voorlopig niet gevoetbald wordt. Er zijn wel belangrijker zaken om je nu druk om te maken. Heb ik over twee maanden mijn baan nog wel? Zijn mijn opa en oma er over twee maanden nog wel?

De KNVB plaatst op zijn website filmpjes van bekende voetballers die aan de #stayathomechallenge meedoen. Want o, o, wat deugt onze voetbalbond mee met alle politiek correcte initiatieven. Kijk die KNVB eens zijn best doen om het Corona-virus te bestrijden!

Tegelijkertijd schrijft onze overkoepelende voetbalbond scenario’s om de voetbalcompetities toch nog voor 30 juni uit te spelen. We moeten een kampioen hebben om in te schrijven voor de Champions League. De beker moet door iemand omhoog gehouden worden en we willen ook nog eens dat er clubs degraderen!

Doe effe normaal, KNVB! Het hele land, wat zeg ik, de hele wereld staat in brand. Mensen sterven bij bosjes, het openbare leven staat bijna stil, de economie dondert in elkaar, mensen zijn haast panisch als ze elkaar passeren op straat, mondkapjes zijn een schaars goed geworden in Nederland. Het eind van de pandemie lijkt nog lang niet in zicht, zeker in Europa niet. En dan denkt de voetbalbond dat de play-offs om Europees voetbal iemand boeien? Dat FC Volendam, dat misschien via de nacompetitie de Eredivisie in kan, interessant is?

2020 is een verloren jaar. Zeker op sportgebied. Geen Ronde van Italië, geen EK voetbal en geen Olympische Spelen. Pak dan als voetbalbond ook je verlies. Dit jaar geen bekerwinnaar op de Coolsingel en geen kampioensfeest op het Museumplein. En steek je energie als maatschappelijk verantwoord orgaan in het echt steunen van de mensen die ons door deze zware tijden heen helpen. Of help die amateurclubs met hun VERBODEN TOEGANG-bordjes op het hek die nu hun kantine-inkomsten mislopen. KNVB, schaam je kapot!

Marcel Akerboom