Hein Leliveld van assistent bij HFC naar hoofdtrainer bij Kagia

Hein Leliveld is volgend seizoen de hoofdtrainer bij tweedeklasser Kagia.De 35-jarige Leliveld is dit seizoen assistent-trainer bij Koninklijke HFC.

En hij liep daar stage in het kader van zijn UEFA-A cursus. Leliveld kreeg van trainer Gert Jan Tamerus voldoende ruimte om zich te ontplooien. Hij maakte analyses van de tegenstander en trainde op dinsdag veelal de grote selectie van de Haarlemmers.

 

Profielschets

Mark Scholte, belast met technische zaken bij de dorpsclub, over de aanstelling van Leliveld. ,,Wij zijn erg blij met het ja-woord van Hein. Met hem hebben we de trainer binnen die we graag wilden hebben. Een jonge ambitieuze trainer met ervaring op Tweede Klasse niveau. Hein is daarnaast ook de eerste trainer die met een UEFA A-diploma op zak aan de slag gaat bij onze club. Naast het feit dat hij ervaring heeft opgedaan op Tweede Klasse niveau bij ROAC, heeft hij ook de nodige ervaring opgedaan als assistent trainer en veldtrainer bij VVSB en Koninklijke HFC. Hein past daarom perfect in de profielschets die wij met de spelersraad, staf en technische commissie hebben gemaakt.”

 

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Beleving

Hein Leliveld over de club uit Lisserbroek. ,,Ik ben zeer verheugd. Kagia is een echte dorpsclub met veel vrijwilligers en een strakke organisatie. Dit past goed bij mij, aangezien ik in het verleden bij min of meer vergelijkbare clubs heb mogen werken als hoofdtrainer. Daarbij volg ik het voetbal in deze regio al jaren op de voet. Zeker sinds ik een aantal jaar geleden in Lisse ben komen wonen. Met name de beleving van het voetbal hier in de regio spreekt me erg aan.”

 

Tekst: Peter Brink