Zondag 4e klasse E

Terrasvogels verrast RCH tijdens competitiestart

Op een zonnig en warm complex aan de Sportparklaan in Heemstede stonden RCH en Terrasvogels tegenover elkaar. De zondag vierde klasse kent dit seizoen sowieso al veel spannende regio toppers. Trainer Stephan Spruijt van RCH en zijn collega Simon Weers (Terrasvogels) konden beiden deels tevreden zijn. De wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor Terrasvogels.

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Maurice de Hond was het Terrasvogels dat het balbezit koesterde. De bal ging gedurende een aantal minuten geduldig rond. RCH kon niets anders doen dan Terrasvogels op eigen helft onder druk zetten. En dat betaalde zich uit.

Nadat Pepijn Reesink de bal vanaf de rechterkant van zijn speelveld rakelings voor zijn eigen goal langs wist te werken voelde RCH dat het wel eens een mooie middag kon worden. RCH nam het initiatief en wist in twintig minuten tot een zestal kansen te komen. Het was met name Ricardo Moerman te prijzen dat hij zijn doel wist schoon te houden.RCH-Terrasvogels-Voetbal-in-Haarlem

Na 25 minuten was het Terrasvogels dat het eerst wist te scoren. Een bal vanaf de linkerkant werd door Louis Rombouts naar waarde ingeschat en langs de keeper gewerkt. Na de 1-0 was het vooral RCH dat het moeilijk had. Terrasvogels mocht de bal hebben maar wist hier nauwelijks goed mee om te gaan. Vaak werd onzorgvuldig de lange bal gespeeld die dan weer veelvuldig kon worden opgevangen door Christian de Vos van RCH.

Zo ook na 36 minuten spelen. De Vos onderschepte de lange bal en wist Urwin IJssel in de loop aan te spelen. De snelle buitenspeler van RCH wist de achterlijn te bereiken en zag zijn voorzet uiteindelijk in de goal verdwijnen met hulp van Terrasvogels-verdediger Pepijn Reesink, 1-1.

In de tweede helft was het wederom Terrasvogels dat het meest scherp was. Al snel was het Stephan Clarenburg die met een schitterende bekeken boogbal de 2-1 wist te maken. Na de, achteraf blijkende, winnende goal viel vooral het conditie niveau op. Zowel RCH als Terrasvogels leken een wedstrijd vooral tegen zichzelf te spelen. Linies lagen ver uit elkaar, maar aanvallend werd daar niet voldoende mee gedaan.

In de laatste 10 minuten was het logischerwijs RCH dat nog iets probeerde. Via Xander Roosen en Biniam Tesfamariam kwamen de gastheren nog het meest dichtbij. Nadat in de 93e minuut de laatste kopbal centimeters over de goal van Moerman viel, waarbij een deel van het publiek echter dacht de bal in de goal te zien liggen, floot scheidsrechter De Hond de wedstrijd af.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma vind je op onze klassenpagina.