Zondag 1e klasse A

Velsen kent tegen DEM valse start

Velsen is het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag waar niets op af te dingen was. DEM was vanaf het begin van de wedstrijd de bovenliggende ploeg. Ze waren feller, agressiever, maar ook fitter. De bezoekers uit Beverwijk keerden huiswaarts en lieten de Velsenaren puntloos achter met een 1-3 nederlaag.

De gemiddelde leeftijd van de ploeg uit Beverwijk lag vele malen lager dan het team uit Velsen. Dit was voornamelijk op het middenveld terug te zien. Daniel Man en Timo Wolters waren de aanjagers en gingen voorop in de strijd. Ze bleven strijden vanaf de eerste tot de laatste minuut. Na een kwartier kwamen de bezoekers op 0-1 door Roel Pitstra. Een goede actie van Martijn Kuijs over rechts werd op waarde geschat door Pitstra. Hierna kabbelde de wedstrijd voort zonder dat Velsen gevaarlijk werd. DEM had de totale controle over de wedstrijd.

Velsen-DEM-Voetbal-in-Haarlem

Na de rust zagen we hetzelfde beeld. DEM heerste en Velsen bleef angstvoetbal spelen. Veel man achter de bal en hopen op een counter of een bevlieging van de spitsen. Deze middag lukte er echter niets bij de voorwaartsen van de thuisclub. Dit was mede de verdiensten van ploeg uit Beverwijk dat gewoon doorging met goed voetballen. De logische 0-2 viel dan ook na een uur spelen. Martijn Kuijs ging goed door in het strafschopgebied en schoot de bal met links knap achter doelman Timmer.

Coach Ton Pronk probeerde met een wissel het tij nog te keren, maar dit was veel te laat. Hij bracht Tim Kuijt voor rechtsback De la Mar en ging vanaf dat moment achterin een-op-een spelen. Ook dit bracht weinig resultaat. Spits Rik Stals zorgde in de 77e minuut voor de 0-3 en gooide daarmee de wedstrijd volledig op slot.

De prima leidsman van deze middag had ogenschijnlijk medelijden met de thuisclub, want in de 80e minuut gaf hij Velsen een strafschop. Dit was geheel onnodig en was dan ook zijn enige foutje. Tim Groenewoud wist wel raad met dit cadeautje en schoot onberispelijk binnen. Hij bracht hierdoor de eindstand op het bord 1-3. Een valse start voor Velsen tegen een ploeg die gewoonweg veel beter was.

Alle uitslagen, de stand en het programma vind je op onze klassenpagina.