Zondag 4e klasse E

Geeven en co maken gehakt van DIO

Onze Gezellen heeft vandaag met grote cijfers gewonnen van DIO. Op het Van der Aart Sportpark kreeg de ploeg van Delano Snijders legio kansen om de dubbele cijfers te bereiken, echter stopte de score bij 7-1. Mitchel Geeven scoorde vier keer. Door de zege neemt OG afstand van de onderste plekken in de vierde klasse E.

De start van het duel beloofde een heerlijke voetbalmiddag, want al in de vierde minuut werd de score geopend. Mark Okker bediende met een heerlijke voorzet Mitchel Geeven, die op zijn beurt DIO-doelman Dion de Jong met een strakke en tegendraadse kopbal kansloos liet. Een minuut later stond de 1-1 op het scorebord toen Emre Goksen op prachtige wijze wist te scoren. Van 25 meter knalde hij de bal in de kruising. Onze Gezellen-doelman Nino Pels stond aan de grond genageld.

De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Het was wederom Geeven die opstond. Met een lage schuiver zorgde hij voor de 2-1. Jeffrey Post raakte daarna met een afstandsschot de buitenkant van de kruising en Geeven liet Dion de Jong gestrekt de hoek induiken. Na een half uur vloog de 3-1 tegen de touwen, toen Jeffrey Post een goede actie van Koen Toussain afrondde. Kort voor de rust bepaalde Randy Willems de ruststand op 4-1 en was de wedstrijd wel gespeeld.

Stelde DIO daar dan niets tegenover? Nee, dat zeker wel. Echter waren de jongere spelers van Onze Gezellen meestal een stap te snel voor de veelal wat oudere spelers van de ploeg van Eugene Goudmijn. Over de getoonde werklust viel ook niets op te merken, want spelers als Dennis Mohringer en Ismail Boutlalek verzaken nimmer. Echter was DIO niet opgewassen tegen de beweeglijke spelers van Onze Gezellen en was het wachten op de volgende treffer.

Een kwartier voor tijd viel de 5-1 van Ivar Wesselman. De verdediger stond op de juiste plek bij een scrimmage na een hoekschop. Een minuut later ontsnapte Dominiek Kreeft aan de rode kaart. De invalbeurt van de DIO-middenvelder kenmerkte zich niet door werklust, maar door frustratie. Een harde en ouderwetse schop jegens een tegenstander werd bestraft met geel.

Het was aan Dion de Jong én de onnauwkeurigheid van de Onze Gezellen-aanvallers te danken dat de score niet in rap tempo opliep. De keeper van DIO zorgde er met een aantal knappe reddingen voor dat de score niet richting de dubbele cijfers ging. Mitchel Geeven liet zich in de slotminuten toch weer zien. De onbetwiste spits van de thuisploeg scoorde nog twee maal en bepaalde daarmee de eindstand op 7-1. Een nuttige overwinning voor OG, want de ploeg neemt hiermee afstand van de onderste ploegen.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag vierde klasse E vind je op onze competitiepagina.