Zondag 4e klasse E

Onze Gezellen doet koploper NFC pijn

Wat vooraf gezien werd als een hels karwei bleek voor Onze Gezellen een eenvoudig klusje. Koploper NFC kwam op bezoek in Haarlem-Noord. Gelukkig voor OG ontbraken er nogal wat vaste krachten bij de Amstelveense tegenstander en daar maakte de thuisploeg vanaf de eerste minuut dankbaar gebruik van. De Haarlemmers wonnen dik verdiend met 3-1.

Wat zeker meespeelde was de blessure die NFC-sterkhouder Nicolas Sergiou al in de eerste minuut opliep. Bij een sprintduel scheurde hij zijn hamstring. Maar Onze Gezellen was sowieso sterk. De Haarlemmers gingen de duels vol aan en wonnen de meeste. Daar had de uitstekend leidende scheidsrechter Uijtewaal ook een belangrijk aandeel in. Hij floot bepaald niet kinderachtig. Vooral Jurre Dekker, dit keer centraal op het middenveld, profiteerde. Hij ging voorop in de strijd en hij inspireerde zijn team tot grootse daden. Toch had Onze Gezellen tot de 43e minuut nodig om het verschil in wedstrijdmentaliteit in cijfers om te zetten. Koen Toussain werd prima aangespeeld en vanaf de rechterhoek van het strafschopgebied lepelde hij de bal met uiterste precisie in de linkerbovenhoek voor de 1-0.

Meteen na rust was diezelfde Toussain de aangever voor de 2-0. Hij bediende Mitchell Geeven op maat, die beheerst raak schoot. Kort daarna bracht Robin Visser het technisch betere NFC terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer. Maar OG liet zich niet van de wijs brengen en bleef de aanval zoeken. Met als beloning de prachtige 3-1 van opnieuw Koen Toussain. Vanaf de rand van het strafschopgebied knalde hij in de 64e minuut, via de paal, de bal prachtig binnen langs de kansloze NFC-keeper Ryan van Oerle.

Daarmee was het verzet van de trotse lijstaanvoerder meteen gebroken. OG had nog meer kunnen scoren, maar pogingen van aanvoerder Randy Willems, Jurre Dekker en invaller Willem Mientjes gingen net over het NFC-doel. Maar met de 3-1 zege brak de zon door boven het Van der Aart-sportpark.

,,We hebben als team gevoetbald’’, vond aanvoerder Randy Willems. ,,Als we elke week zo spelen kan er nog wat moois groeien hier.’’ Ook trainer Delano Snijders glimlachte van oor tot oor. ,,Eindelijk waren we op volle oorlogssterkte. De jongens hebben het perfect gedaan’’, vond hij. En met het programma dat OG nog voor de boeg heeft kan er zomaar nog wat moois ontstaan voor de ploeg van Snijders. De sympathieke NFC-coach Ruud Visser had het onheil vooraf al aan zien komen met alle ontbrekende basisspelers in zijn ploeg. ,,We hebben alvast een excuus’’, zei hij ver voor de eerste bal getrapt was. ,,Maar schrijf dat maar niet op.’’

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag vierde klasse E vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom