Keuken Kampioen Divisie

Telstar pakt verdiend punt in Amsterdam

Telstar heeft de kater na het verloren bekerduel tegen VVSB met een prima duel weggespoeld. In Amsterdam hielden de Witte Leeuwen Jong Ajax op 1-1. Telstar leidde het duel lange tijd door een treffer van Toine van Huizen, maar zag die voorsprong kort voor tijd teniet gedaan worden.

Mike Snoei kon tegen de reserves van Ajax zijn favoriete elf weer aan de wedstrijd laten beginnen. Aanvoerder Frank Korpershoek keerde terug na zijn blessure en Rody de Boer nam weer plaats onder de lat. Bij de Amsterdammers deden Mateo Cassierra en Deyovaisio Zeefuik mee en maakte Daley Sinkgraven zijn rentree na lang blessureleed.

Jong-Ajax-Telstar-Voetbal-in-Haarlem
Toine van Huizen scoorde tegen Jong Ajax. (Foto: Cees van Hoogdalem)

De Witte Leeuwen begonnen het duel afwachtend. Keeper Rody de Boer moest in de openingsfase handelend optreden bij pogingen van Dani de Wit en de Deen Dennis Johnsen. De Boer liet wederom zien een uitstekende doelman te zijn. Na twintig minuten kwam Telstar onder de druk vandaan en kreeg het ook kansen. Met snelle omschakelingen werd er geprobeerd om de ruimte achter de verdediging van Jong Ajax te benutten.

Notabene verdediger Toine van Huizen kreeg de eerste kans voor de bezoekers. Met een vliegende volley probeerde hij Ajax-doelman Benjamin van Leer te passeren, echter kon die de bal eenvoudig opvangen. Een kleine tien minuten later was het wel raak. Een hoekschop van Mohammed Osman werd snoeihard binnengekopt door Van Huizen, 0-1. De verdediger herstelde zijn zwakke optreden tegen de amateurs van VVSB. Hij was tegen Ajax getergd en speelde met het mes tussen de tanden.

Overigens speelde heel Telstar gedreven. De ploeg had ook zomaar op 0-2 kunnen komen, maar het ontbrak rechtsback Shaquill Sno aan geluk toen hij door de verdediging van de tegenstander slalomde. Aan de andere kant moest wederom Rody de Boer in actie komen, maar hield zijn doel schoon, waardoor Telstar met de minimale voorsprong de rust in ging.

Na de rust kwam Telstar weinig meer aan voetballen toe. Ajax greep de macht en zette de bezoekers met de rug tegen het eigen strafschopgebied. Veel verder kwamen de Amsterdammers niet. Acties werden te ver doorgevoerd en de schoten van afstand troffen geen doel. Tijdens een tegenstoot verdubbelde de hardwerkende, maar tegenvallende Gerson Rodrigues bijna de voorsprong. Zijn inzet werd door Van Leer weggestompt. De corner die korte tijd later volgde werd door Donny van Iperen via de grond overgekopt.

Op het moment dat Telstar de zege in zicht kreeg, sloeg Jong Ajax toe. Dennis Johnsen raakte op onverklaarbare wijze de lat, maar de ingevallen Teun Bijleveld trof alsnog doel en zette de gelijkmaker op het scorebord. De ploeg van Michael Reiziger ging direct op jacht naar de tweede treffer. Die viel niet. Zian Flemming scoorde bijna met een omhaal, maar Rody de Boer stopte. Dat deed hij ook op een artistieke inzet van Teun Bijleveld. De invaller hakte de bal middels een snoekduik de hoek in, maar de redding van De Boer was net zo stijlvol. Het slotakkoord was voor Mohammed Osman. De middenvelder van Telstar testte Benjamin van Leer. De doelman van Ajax redde.

Na dit vijfde gelijkspel is Telstar na zes duels nog steeds ongeslagen. De ploeg uit Velsen vinden we terug op de tiende plek. Aanstaande vrijdag staat het thuisduel tegen Fortuna Sittard op het programma.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Jupiler League vind je op onze klassenpagina.