Keuken Kampioen Divisie

Telstar overleeft slotoffensief en verslaat Almere City

Telstar kreeg op bezoek bij Almere City de kans zich te revancheren voor de nederlaag van een paar dagen eerder in eigen huis. Mike Snoei werd gedwongen zijn basis op een aantal plaatsen aan te passen door afwezigen. Zo was Melvin Platje geveld door de griep en aanvoerder Frank Korpershoek kampte met een blessure aan zijn achillespees. Anass Najah en Jasper van Heertum begonnen zodoende in de basis. Telstar kwam op een 0-3 voorsprong, gaf die weer bijna weg, maar zegevierde wel.

De bezoekers begonnen het duel prima, want al in de zevende minuut zag Toine van Huizen ruimte achter de verdediging van Almere City. Zijn dieptebal werd op de achterlijn door Mohamed Hamdaoui voorgeven. Via Almere-verdediger Damon Mirani belandde de bal in de verre hoek. Een snelle voorsprong de bezoekers.

Halverwege de eerste helft moest Rody de Boer de eerste echte redding maken op een enorme knal van Tom Overtoom. In de rebound werd nog geprobeerd de bal achter de Telstar-doelman te krijgen middels een artistieke hakbal. De eerste vijfenveertig minuten werd het spel vooral bepaald door de thuisploeg. De Boer werd menigmaal getest van afstand, maar hield zijn doel schoon. De kansen die er kwamen voor de Witte Leeuwen strandden vooral bij de eindpass.

De tweede helft begon voor Telstar net zo lekker als de eerste. Shaquill Sno werd in de diepte in gestuurd aan de rechterkant. Hij kon op zijn beurt Andrija Novakovich bedienen. Via de binnenkant van de paal zette hij de Velsenaren op een 2-0 voorsprong. Na een klein uur spelen zorgde het trio Van Heertum, Hamdaoui en Novakovich voor de derde treffer. Jasper van Heertum bewaarde de rust en zag de ruimte bij Hamdaoui. De doorgelopen Van Heertum kreeg de bal door de lucht retour en hoefde hierna alleen nog maar af te geven aan Novakovich, 0-3.

Aan de kant van Almere City kwam het offensief vooral uit afstandsschoten van onder andere Salasiwa en Mac-Donald, maar echt gevaar leverde dat niet op. Toen Josef Kvida vanaf een meter of 25 uithaalde was het wel raak. Rody de Boer had geen antwoord op de zwabberbal en kon hier niet voorkomen dat de stand op 1-3 werd gezet.

Met nog een kwartier te spelen werd het nog spannender door een doelpunt van Silvester van der Water. Hij bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd door de bal van dichtbij over Rody de Boer heen te stiften. Telstar stond onder zware druk, want niet veel later moest Rody de Boer opnieuw redding brengen. Middels een snoekduik kan hij de inzet van Leeroy Owusu keren en de gelijkmaker voorkomen.

Het verwachte slotoffensief van Almere volgde. Vele schoten van afstand werden door de doelman van Telstar gestopt en de grootste mogelijkheid verdween via een voet van een mede Almeerder naast het doel. Met het nodige kunst- en vliegwerk wist de ploeg van Mike Snoei de zege over de streep te trekken. Door de zege behoudt Telstar de vierde plek en loopt het drie punten in op Fortuna Sittard.

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.