HBC maakt optimaal gebruik puntverlies NFC

De spanning in de zondag vierde klasse E wordt met de week groter. Koplopers Zwanenburg, NFC en HBC doen weinig voor elkaar onder en gaan nek aan nek. NFC liet punten liggen bij Onze Gezellen, terwijl Zwanenburg en HBC wél deden wat er verwacht werd. HBC was in Santpoort een maatje te groot voor Santpoort. Terrasvogels werd met 0-5 verslagen.

HBC ligt om ramkoers op de twee concurrenten de hielen te lichten. De laatste nederlaag dateert van 29 oktober en de bekende ‘schwung’ zit in de ploeg van Peter van der Waart. Terrasvogels kon HBC een kwartier lang bijbenen, maar daarna was het over. Robin van de Linde schoot tussen twee tegenstanders een voorzet van Lance van der Weide binnen. De ban was gebroken, al werd er in het eerste bedrijf niet meer gescoord. Wel werd Mitchell Smithuis met zijn tweede gele kaart vroegtijdig naar de kant gestuurd en werd het een troosteloze middag voor de Vogels.

Direct na de thee verdubbelde Robin van de Linde de voorsprong voor de bezoekers. Jan Kruithof zorgde met een kopbal voor de 0-3. Een afstraffing voor de ploeg van Simon de Weers lag in het verschiet, maar er werd nog ‘slechts’ twee keer gescoord. Robin van de Linde was attent op een rebound af te ronden en even later scoorde hij ook voor de vierde keer. In een scrimmage wist hij het laatste zetje aan de bal te geven en daarmee bepaalde de spits de eindstand op 0-5.

Met nog acht duels te gaan gaat HBC aan kop. NFC volgt op 3 punten, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. Zwanenburg heeft een achterstand van 5 punten, maar de ploeg heeft nog 2 duels in te halen. DSS loert op de vierde plaats. De eerstvolgende wedstrijd voor HBC is tegen DSS. Het heenduel werd gewonnen door de Haarlemmers.

Foto: René Diepeveen