Keuken Kampioen Divisie

Telstar krijgt in 90+ 3 kous op de kop

Op een ongebruikelijke tijdstip, zaterdagmiddag 16.30 uur, vanwege EK-kwalificatieduels, diende Telstar op jacht te gaan naar de eerste punten van het seizoen. De aanval hapert want drie goals in vier ontmoetingen is natuurlijk wel erg schraal.

Tegenstander V.V.V. zag van de zomer, mede vanwege financieel gedoe, spelers vertrekken maar zag toch kans uit de eerste vier duels zeven punten te bij elkaar te sprokkelen. Financieel rommelt het echter behoorlijk in Venlo. Een soort van drietrapsraket. De gevolgen van de pandemie, de degradatie uit de eredivisie en te weinig draagvlak in de omgeving hebben geleid tot een enorme schuldenlast ( 3.5 miljoen Euro)

Negatief record in de boeken

Mike Snoei had deze week puzzelwerk te verrichten want keeper Ronald Koeman is minimaal acht weken uitgeschakeld. De onfortuinlijke goalie liep op de training van de week een polsbreuk op. Joey Houweling nam zijn plek in. Alle vier nieuwe aanwinsten maakten hun debuut maar een successtory werd het niet onder drukkend warme weersomstandigheden. Danzall Gravenberch haakte op slag van rust geblesseerd af en Mees Kaandorp, met al geel op zak, torpedeerde een VVV-aanvaller met een kamikaze tackle en kon met tweemaal geel laat in de tweede helft inrukken. Met 10 tegen 11 en nog een kwartier te gaan rook V.V.V. bloed en sloeg in 90+3 onbarmhartig toe. Joey Houweling had Telstar in een 1 op 1 situatie in blessuretijd al twee keer keurig gered maar het was driemaal scheepsrecht voor de ploeg uit Noord-Limburg want na de derde inzet en voorzet van links knalde Martijn Berden van zeer dichtbij bij de tweede paal de winnende goal binnen. Met nog geen punten uit de eerste vijf duels zette de Witte Leeuwen een nieuw pijnlijk, negatief record neer. Nooit eerder in de geschiedenis startte het zo matig aan het nieuwe seizoen.

Telstar conditioneel er onderdoor in tweede bedrijf

Daar zag het voor rust zeker niet naar uit. Zakaria Eddahchouri en Danzell Gravenberch, lekker op dreef, waren een paar keer dreigend, de binnenkant van de paal werd geraakt, de keeper van de gasten redde tweemaal fraai en alleen Jayden Turfkruier wist met zijn eerste profgoal in de competitie op het kwartier ongehinderd met een felle uithaal 1-0 aan te tekenen. ’’Ik wachtte echt op 2-0 voor rust,’’ oordeelde Snoei na afloop aangeslagen. Na rust was het over en uit met de aanvallende intenties en dadendrang en werd Telstar onder druk gezet en liep achteruit. ’’Teveel spelers van ons waren na 70 minuten op. We pakken nu al de derde rode kaart in het nog prille seizoen, dat is niet goed hoor. Hoe snel zijn onze sterkhouders topfit?, vroeg de uiteraard teleurgestelde Mike Snoei na afloop zich vertwijfeld af. ‘’Onze nieuwe aanwinsten ontberen ritme door lang niet te hebben gespeeld in competitieverband,’’ wist Snoei.

Het middenveld werd overlopen, gele kaarten werden uitgedeeld, Danzell Gravenberch strompelde met kniegedoe het veld af en Mees Kaandorp liep tegen een niet al te slimme tweede gele kaart aan. De 1-1 was illustratief voor het spel van Telstar na rust. Robin Lathouwers mocht ongehinderd 50 meter opstomen, werd geen strobreed in de weg gelegd, vond de vuisten van Joey Houweling maar de rebound werd door Pepijn Doesburg eenvoudig verzilverd; 1-1.

De komende twee weken staan zware uitwedstrijden tegen Roda JC en ADO Den Haag op de rol. Daarna komt het ook nog puntloze Jong Ajax op bezoek. Zal dan het tij worden gekeerd?

Hans Akkerman