Mike Snoei verlaat Telstar

Twee seizoenen stond Mike Snoei aan het roer in Velsen-Zuid. Volgend seizoen zal de oefenmeester aan de slag gaan als trainer van De Graafschap. Snoei volgt Henk De Jong op in Doetinchem, die eerder dit jaar aan zijn club liet weten zijn contract niet te verlengen.

Als klap bij heldere hemel werd vrijdag bekend dat Mike Snoei zou verkassen van Telstar naar De Graafschap. De afgelopen twee seizoenen was Snoei werkzaam bij de Witte Leeuwen. Vorig seizoen haalde hij met het team nacompetitie en hier moesten zij hun meerdere erkennen in De Graafschap.

Na het goede eerste seizoen vertrokken spelers als Melvin Platje, Jerdy Schouten, Andrija Novakovich, Mohammed Osman en Rody de Boer naar clubs in de eredivisie of het buitenland. Telstar kende mede door het vertrek van deze mannen een minder seizoen dit jaar. In de tweede helft van het seizoen hield het wel nog zich op nacompetitie maar in de slotfase bleef de club met lege handen achter.

Voor volgend seizoen moet Telstar nu op zoek naar een opvolger voor Mike Snoei. “Gezocht word naar een trainer die de spelers minstens net zo sprankelend laat spelen. Eén die spelers beter maakt en sfeer en kameraadschap creëert”, aldus de Pieter de Waard via de site van Telstar. Wel werden al diverse nieuwe spelers voor het volgende seizoen vastgelegd en zijn er contracten verlengd.

Nieuwe namen: Cas Dijkstra, Shayne Pattynama, Tuur Houben, Anthony Swolfs (K), Anthony Berenstein, Reda Kharchouch,

Verlengd: Sven van der Maaten (K), Anass Najah, Kick Groot.

Foto: 1963-Pictures