VVH pakt verdienstelijk punt tegen Sporting Martinus

VVH Velserbroek heeft Spaarnwoude op een punt gezet onderin de zondag derde klasse C. Waar Spaarnwoude kansloos met 1-3 verloor van Alliance 22, pakte de ploeg van Marcel Looij knap een punt tegen het hoog geklasseerde Sporting Martinus.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontstond er een aantrekkelijk duel. Voetballend was VVH zeker niet de mindere, maar Sporting Martinus trok de wedstrijd naar zich toe door harder te werken en feller om de bal te strijden. Hierdoor ontstond er een veldoverwicht dat resulteerde in de 0-1 door Niek Koning. Keeper Van den Bogaard probeerde de bal nog te keren, maar de scheidsrechter zag dat het leder de doellijn was gepasseerd. De tricolores uit Haarlem-Noord bleven wel de aanval zoeken, maar de sluitpost van de Martianen, Niels Wuthrich, was een grote sta in de weg voor de aanvallers van VVH. Op een half uur spelen kreeg de ploeg van Marcel Looij de volgende domper te verwerken. Een hoekschop van VVH werd uit de lucht geplukt door Wuthrich die gelijk de lange bal speelde naar spits Koning. Koning bedacht zich geen moment en trok de bal voor. De naar Ajax vertrekkende Ralph Jurka knikte de bal achter Van den Bogaard en bracht de stand op 2-0. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.

In het tweede bedrijf knokte VVH zich in de wedstrijd. De tweede bal werd meer gewonnen en er kwam snelheid in het spel. In de eenenvijftigste minuut mocht Niels Vlaming een vrije trap nemen. De bal die op een kleine veertig meter van het doel van Martinus lag, werd met gevoel getrapt door Vlaming en kwam precies op het hoofd van Mark Krol terecht die met kracht de aansluitingstreffer in de verre hoek kopte.

Het spel dat in de tweede helft door twee voetballende ploegen een stuk aantrekkelijker was geworden, golfde op en neer. Van den Bogaard moest in de zeventigste minuut handelend optreden en met een katachtige reflex werd Niek Koning van het scoren afgehouden. Na deze actie werd er druk gewisseld door beide coaches. Jurka werd gewisseld voor Hassan Makdan en Tom van der Werff voor de licht geblesseerde Jur Swier.

Tot de vijfenzeventigste minuut was er voor Martinus geen vuiltje aan de lucht. VVH was wel sterker, maar de aanvalskracht en het juiste vizier ontbrak. Totdat Sander Loogman aan de bal kwam en hij van een kleine 30 meter de bal in de ijzeren winkelhaak knalde. Heel VVH ontplofte, want er was eindelijk loon naar werken. Door deze wereldgoal kon de scheidsrechter 2-2 aantekenen in zijn boekje die al vol stond van de gele kaarten. De leidsman trok deze wedstrijd zeven maal de gele kaart. Een kleine minuut later zag Kors zijn bal rakelings over gaan.

Ook de laatste fase van de wedstrijd bleef de toeschouwers boeien en bij de kansen van de Martianen bleef keeper Van den Bogaard op zijn hoede en hield de 2-2- vast. VVH kon goed meekomen in de partij en had qua tweede helft misschien iets meer verdiend dan het puntje. Toch was gezien de gehele wedstrijd een gelijkspel de juiste uitslag.

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Paul Cramer
Foto: Paul Cramer