Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Telstar neemt afscheid van Mike Snoei

DoorRedactie

feb 5, 2024
Mike-Snoei-Voetbal-in-Haarlem

‘’Ze gaven het op.’’ Die veelzeggende uitspraak van Mike Snoei vlak na de desastreuze 6-1 afstraffing afgelopen vrijdag in Maastricht voor de camera’s van RTV Noord-Holland en ESPN sprak boekdelen en zette mij aan het denken.

Ik stond erbij en dacht: ’’Mike Snoei trekt zelf de stekker eruit of Telstar neemt die beslissing voor hem binnen een paar dagen.’’ Er stond namelijk een zichtbaar aangeslagen en geknakte man die het ook niet weer wist en kon verklaren. Vrijdagavond in Maastricht werd namelijk de absolute ondergrens bereikt en mocht Telstar van geluk spreken dat M.V.V., zeker voor rust, een tsunami aan kansen verprutste.

Vorig seizoen hield het mijns inziens qua amusementswaarde ook niet bepaald over maar streed Telstar lang mee om een plek in de nacompetitie. Vooral uit een paar zwaar bevochten 0-1 zeges. Tegenstanders wisten zich vaak geen raad met het vanuit een hechte defensie opererende Telstar. Het 5-3-2 systeem met wingbacks werkte want met name de ijzersterke as Apau, Aktas, Najah en Plet wist van wanten en de 9e plek een prima prestatie.

 

Versterkingen brengen (nog) geen verbetering

Zonder drie van deze vier sterkhouders begon Mike Snoei aan seizoen 2023/2024. Het hield niet over na een uiterst zwakke start met een serie nederlagen op rij, dus er werden tussentijdse versterkingen gehaald. Kaandorp, Plat,, Bakker, Koswal, Gravenberch en recentelijk Peter Guinari. Blessures en vormverlies zorgden er voor dat er geen sprake was van sportieve verbetering. Integendeel! Slecht vier keer de volle winst waarvan driemaal thuis in de toegevoegde tijd . Alleen uit tegen Den Bosch was het genieten en de 1-4 overwinning een aangename verrassing op een avond dat sportief eindelijk eens alles klopte. 17 november was dat en daarna 11 wedstrijden zonder een overwinning

Kritiek nam toe

De kritiek nam toe, ook op Social Media want de supporters waren het zat en spuiden luid en duidelijk hun ongenoegen. Iets wat niet vaak voorkomt in Velsen-Zuid. Trainers staan zelden onder druk en dienen normaliter hun contract uit in Velsen-Zuid (Edward Metgod 2010 was de laatste) maar de kersverse algemeen directeur Leon Annokkée, nog maar net in dienst, nam namens Telstar de pijnlijke beslissing afscheid te nemen van de man die nog maar een paar jaar terug met de Witte Leeuwen op een haar na de finale om promotie naar de eredivisie bereikte en vorig seizoen net naast ‘’het toetje’’ greep.

De beleidsbepalers hoopten oprecht dat na de winterstop de resultaten zouden verbeteren, omdat de meeste geblesseerden er dan weer bij waren en het wedstrijd programma, zeker op papier, er gunstig leek uit te zien. Niet van dit alles dus. Wie a.s. vrijdag thuis tegen Helmond Sport de sportief eindverantwoordelijke is, is nog niet bekend.

Hans Akkerman

Foto: 1963-pictures.nl 

Door Redactie