Zondag 3e klasse C

Bloemendaal verslaat United/DAVO

Bloemendaal is met drie punten teruggekeerd uit Haarlem door het duel bij United/DAVO met 1-2 te winnen. Daardoor lijkt de ploeg toch weer een kleine kans te hebben op deelname aan de nacompetitie. Joost van de Boogaard scoorde de twee treffers aan Bloemendaal-zijde.

United/DAVO roeit momenteel met de riemen die ze heeft. Er is door trainer Sjoerd Hamann een schoonmaak geweest, maar waardoor er nu relatieve rust heerst in zijn groep. Van een aantal spelers is bewust afscheid genomen om het seizoen zo goed mogelijk af te maken en daarnaast zijn er spelers naar het zaterdagelftal vertrokken. Het gevolg is dat Hamann wisselende resultaten kent. Zo werd er twee weken geleden gewonnen van Wijk aan Zee, maar kreeg zijn ploeg vorige week een pak slaag van De Kennemers.

Ook tegen het hoger geplaatste Bloemendaal speelde United/DAVO een lastige wedstrijd. De bezoekers hadden meer balbezit en het spelletje speelde zich voornamelijk af op de helft van de thuisploeg. Na legio hoekschoppen en een goed schot van Auke Jager opende Joost van de Boogaard vanaf de stip de score. Jay Kroon was van mening de overtreding buiten het strafgebied begaan te zijn, echter besloot Van Lith anders. Van de Boogaard versloeg Vincent Hofman in een rechtstreeks duel.

In de tweede helft liet United/DAVO zich meer gelden, echter verdubbelde Van de Boogaard op aangeven van invaller Tim Joon op het uur de score. Thierry de Bie kreeg daarna de kans om United/DAVO terug te brengen in de wedstrijd, maar faalde hopeloos. Even later herstelde hij zich door een rebound binnen te schieten. Met nog een kwartier te spelen zette hij zo de 1-2 op het scorebord. Dat was tevens de eindstand, want verder kwam zijn ploeg niet.

United/DAVO staat momenteel op de veilige elfde plek, echter moet het vrezen voor nacompetitie. Bloemendaal daarentegen leek na het gelijkspel van een week eerder tegen Alliance ’22 uitgespeeld, maar de ploeg van Frank Drogtrop en Tim Joon doet stilletjes toch weer mee. Met nog 5 duels op het programma gloort er hoop.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de derde klasse C vind je op onze competitiepagina.