Schoten laat De Kennemers uitrazen

Schoten heeft goede zaken gedaan om een ticket voor de nacompetitie te bemachtigen. De Kennemers wonnen vorig week nog met dubbele cijfers van United/DAVO, maar werd door Schoten puntloos teruggestuurd naar Beverwijk.

Paal
Schoten startte in de thuiswedstrijd tegen de nummer 8 van de derde klasse C verrassend met Tom Jacob als rechtsbuiten. De bezoekers zette vanaf de eerste minuut de thuisploeg onder druk en dat leek resultaat te hebben. Binnen 15 minuten schoot Geoffrey Purse op de paal, kopte Glen Buijsman net naast en schoot ook Mourad Saaliua op de paal.

De thuisploeg had met moeilijk doordat er bij balbezit van De Kennemers niet gelijk druk gezet werd en er geen duel gewonnen kon worden. Trainer Jasper Ketting schreeuwde de longen uit zijn lijf om zijn team tot meer dadendrang aan te sporen. Dat De Kennemers de score niet opende mocht een wonder genoemd worden. Na 25 minuten kreeg Schoten haar eerste kans van de wedstrijd uit een schot van Robin de Ridder en even later schoot Lennaert Stuur te slap in om het keeper Dave Davidson moeilijk te maken.

Kentering
De wedstrijd kantelde na een half uur en Schoten kreeg het betere van het spel. Tom Jacob schoot naast op aangeven van Sjoerd Auwerda, Lennaert Stuur kreeg een mogelijkheid en de beste kans om de score te openen was voor Anil Kilic. Marley Williams kon dit op de doellijn voorkomen. Het einde van de eerste helft kwam in zicht en Schoten zette er een tandje bij. Tom Jacob stuurde Sjoerd Auwerda weg en zijn schot kon door Dave Davidson met moeite tot corner verwerkt worden. Dat deed de doelman van de Beverwijkers even later ook bij de vrije trap van Tom Jacob.

Robin de Ridder slalomde door de Kennemers verdediging, gaf af aan Lennaert Stuur die naast schoot. Toen Marley Williams vlak voor rust een overtreding in zijn eigen strafschopgebied maakte, mocht Lennart Stuur aanleggen voor een strafschop. Tot afgrijzen van de Haarlemmers redde Dave Davidson knap. Op de daarop volgende corner kon Joey Blom in de laatste minuut voor rust zijn voetbalkunsten laten zien door uit de afgeslagen corner met een rollertje Dave Davidson te verschalken, zodat Schoten de rust in kon gaan met een 1-0 voorsprong.

Lennaert Stuur
Direct in de tweede helft toonde Schoten op weg te zijn naar meer doelpunten. Aron Apetz kreeg een mogelijkheid om te scoren, maar na een goede combinatie met Sjoerd Auwerda kon Lennaert Stuur de 2-0 aantekenen. Hierna werd de sfeer in het veld wat grimmiger en zakte Schoten wat terug. Beide teams kregen mogelijkheden om te scoren, maar dat zat er niet in. Sjoerd Auwerda kreeg de kans op een doelpunt maar schoot huizenhoog over en een vrije trap van Stef Vonk kon Schoten-keeper Remy Heurer met moeite tot corner tikken. Sam Ras zette Dylan Speelman met een lange bal vrij voor de goal, maar die kon hiervan niet profiteren. Met nog 10 minuten te gaan was de pijp bij beide teams leeg en werden de kansen en mogelijkheden tot het eindsignaal om zeep geholpen.

Het zag er in de beginfase niet naar uit dat Schoten deze wedstrijd winnend zou afsluiten, maar na 30 minuten waren de bezoekers uitgeraasd en trok Schoten de wedstrijd met collectief hard werken naar zich toe. Daarmee lijkt de achtervolging ingezet op de koplopers van de derde klasse C.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Ap Ras
Foto: Archief Voetbal in Haarlem