Zondag 3e klasse C

Bloemendaal simpelweg veel te sterk voor Weesp (incl. foto’s)

De titelstrijd in de zondag derde klasse C ligt weer volledig open. In de kraker tussen de nummers 1 en 2 op de ranglijst was er maar één ploeg die voetbalde: Bloemendaal. Koploper Weesp werd op alle fronten afgetroefd en ziet de ploeg van Frank Drogtrop en Tim Joon weer langszij komen.

Bloemendaal kwam met een flinke selectie aan de start. De ploeg mistte alleen Joost Hofker en Tim Beeren en had een reservebank met wel zeven wisselspelers. Als de inzet van de pupil van de week een voorbode was voor de wedstrijd dan stond er iets te wachten. Bas Briët had een rebound nodig om te scoren. Het affiche van het duel in combinatie met het weer vandaag waren uitstekend. Bloemendaal moest winnen om weer mee te doen om het kampioenschap en Weesp kon bij winst een grote stap richting de titel zetten.

Bloemendaal - Weesp - Voetbal in Haarlem
Ruud van Es scoorde twee maal tegen Weesp. (Foto: Cees van Hoogdalem)

De thuisploeg bracht deze instelling mee het veld op. Al in de zesde minuut kreeg Bloemendaal een corner en wist Ruud van Es binnen te koppen. Na een kwartier leek Weesp iets terug te doen, maar later zou blijken dat dit een van de weinige pogingen op doel zou zijn. Marcin Kmiecik werd met een mooie steekbal het strafschopgebied ingestuurd, maar keeper Joost Breed stond zijn mannetje. De verdediging van Bloemendaal stond bijna het gehele duel goed georganiseerd. Trainer Frank Drogtrop zei na de wedstrijd het spel van Weesp goed te kennen en had zijn verdediging goed geïnstrueerd.

Floris van Dam probeerde na ruim een half uur spelen eens van afstand te schieten, maar het schot mistte kracht. Vijf minuten later probeerde hij het nog eens vanaf de rand van het strafschopgebied, echter kon de doelman van Weesp deze inzet keren. Bloemendaal leek de rust in te gaan met een 1-0 voorsprong en daar was men niet gerust op. Op slag van rust kwam daar toch nog verandering in. Sam Ras legde een vrije trap prachtig op het hoofd van Tim Joon, die op zijn beurt goed kon binnenkoppen: 2-0.

Sam Ras wordt opgetild door Tim Joon. (Foto: Cees van Hoogdalem)

De tweede helft verwachtte iedereen spektakel maar niets was minder waar. Weesp deed er nagenoeg niets aan. Twee pogingen van Kmiecik brachten geen gevaar, want de een ging hoog over en de ander mistte de kracht. Bloemendaal bleef knokken en hield het initiatief. Door middel van de juiste mentaliteit en luisterend naar de goede instructies van de trainer stond het als een huis. Toen halverwege de tweede helft Melvin Jordaan weggestuurd werd en hij de bal keurig aflegde op Ruud van Es was het duel beslist. Van Es wist raad met de kans en schoot met zijn tweede treffer het duel in het slot.

Door de overwinning gaan Bloemendaal en Weesp weer samen aan kop met een gelijk aantal punten, maar heeft Weesp een beter doelsaldo. Het verschil van vier goals is echter te overbruggen. “Dit was een van onze makkelijkste overwinningen. Ik wist hoe Weesp zou gaan spelen en dat hebben we goed getackeld,” zei Bloemendaal-trainer Frank Drogtrop na afloop. “Nu hebben we het min of meer in eigen hand, want ik weet zeker dat Weesp punten gaat verspelen. De nederlaag van vandaag zal in hun hoofd zitten daar hij ons een boost zal geven. Bloemendaal doet weer helemaal mee!”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.

Bloemendaal viert feest na de 3-0 zege op Weesp. (Foto: Cees van Hoogdalem)