Alliance beleeft moeilijke middag bij Aalsmeer

Zondagmiddag vertrokken de Haarlemmers richting Aalsmeer met in het achterhoofd dat de plaatselijke FC een laatste plaats bezette. Alliance schommelt in de middenmoot van de zondag 3e klasse C. Het bleek achteraf een moeilijke middag te worden bij FC Aalsmeer.

Achteraf vroeg men zichtzelf af; “Hebben wij nou een punt gewonnen of hebben wij er twee verloren?” Dat antwoord is wat ons betreft duidelijk, hier zijn twee punten verloren gegaan. Na een half uur spelen werden de basis voor het verlies van deze punten al gelegd. Doelman Hugo Klerkx maakte hands buiten zijn gebied en zag de rode kaart verschijnen. Doordat de twee reserve doelmannen kampten met blessures moest Bram Bijl voor de gelegenheid zijn positie als centrale verdediger inruilen voor een plaats tussen de palen. Gelukkig voor Bijl kwamen beide ploegen maar weinig tot niet in de laatste fase van een aanval. Al moet ook gezegd worden dat Bijl erbij stond alsof hij wist wat hij deed en zijn nieuwe taak tot een goed einde zou gaan vervullen.

In de rust moet haast wel bij Aalsmeer de vraag opgekomen zijn waarom men weinig tot niets wist te doen met de man meer situatie en een veldspeler op doel bij Alliance. Bij de Haarlemmers was duidelijk wat de missie was voor de tweede helft. Er moest nog 45 minuten volle bak inzet getoond worden en vooral als collectief. De eerste goede kans kwam dan ook na een kleine tien minuten in de tweede helft voor Alliance. Laurens van Herk werd op avontuur gestuurd door Justin van den Haak. Een goede voorzet volgde maar de Aalsmeer doelman was net iets eerder bij de bal.

Ook aan de kant van Aalsmeer rook men bloed. Er kon zomaar eens een resultaat behaald worden vandaag en die kon de ploeg goed gebruiken. Voor de ogen van Bram Bijl was er dan ook meer activiteit te zien. Een schot van Jesper Beelen kon nog maar net geblokt worden. En niet veel later zag hij een kopbal maar net langs de paal gaan. Vlak na deze kopbal was het aan de andere kant eindelijk raak. Vanuit een hoekschop werd de bal voor het Aalsmeerse goal geslingerd. Nigel Hoep kopte in eerste instantie de bal omhoog maar bedacht daarna maar via een omhaal een poging te wagen en met succes.

Afgelopen was het echter nog niet. Door frustraties over en weer en richting de scheidsrechter kreeg het nog een staartje. Aan beide kanten had men graag een penalty willen hebben en diverse overtredingen werden met wisselende straf behandeld. Deze frustratie leidde er echter wel voor dat Daan Frencken zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest ruimen met nog enkele minuten op de klok. Vijf minuten blessuretijd die de Haarlemmers duur kwam te staan. Aalsmeer besloot een slotoffensief in te zetten en met 9 man van Alliance werd dit een spannend slot. Het bijna onvermijdelijke gebeurde, Bram Bijl zag een afvallende bal over hem heen geschoten worden doordat hij iets te ver voor zijn doel stond, eindstand 1-1.

Stephan Spruijt was vrij door een afgelaste wedstrijd en kon mooi kijken wat zijn ploeg Spaarnwoude volgende week te doen staat.