NFC laat punten liggen, HBC en Zwanenburg niet

Met nog 4, 5 of 6 duels te spelen is de strijd om het kampioenschap in de zondag vierde klasse E ongemeend spannend. Momenteel is HBC de lijstaanvoerder en staat NFC op de derde plek, echter geeft het verschillend aantal gespeelde duels een vertekend beeld. Zwanenburg heeft de minste verliespunten en is daarom titelkandidaat nummer 1.

De ploeg van Mehmet Simsek begon uitstekend aan het duel tegen laagvlieger BSM. Binnen no-time stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord en was de wedstrijd gespeeld. Via treffers van Mark Mul, Rick van Veen (beiden 2 stuks), Justin Schouten en Joshua von Mauw werd BSM eenvoudig met 6-1 aan de kant gezet. Quinte Lammerse zette de Bennebroekse eretreffer op zijn naam. Zwanenburg werkte zodoende gestaag aan het doelsaldo.

Concurrent HBC deed dat echter met nog grotere cijfers. Hekkensluiter DIO werd met 11-0 met de staart tussen de benen naar huis gestuurd. Robin van de Linde scoorde drie maal, Luuk Vahle, Eric Liefting en Jesse van Loon allen twee keer en Mats Mackay en Jan Kruithof zetten één treffer op hun naam. De ploeg van Peter van der Waart heeft dit seizoen al 78 keer doel getroffen. Dat is 23 keer meer dan Zwanenburg.

In tegenstelling tot de concurrenten liep NFC averij op. De Amstelveners speelden doelpuntloos gelijk tegen middenmoter MMO. De ploeg uit Hoogmade leek geen hoge ogen te gaan gooien in de met name Haarlemse vierde klasse, echter doet de ploeg het verrassend goed met een zevende plek op de ranglijst tot gevolg. NFC kon de muur van MMO niet slechten en ziet HBC en Zwanenburg uitlopen.

DSS volgt de top drie in alle stilte, maar staat inmiddels op hetzelfde puntenaantal als NFC en Zwanenburg. Onze Gezellen werd aan de Randweg aan de zegekar gebonden. Daniël Hagen opende na een half uur de score voor de ploeg van Iliass Akchich. Obaidi Dalla verdubbelde de voorsprong, waarna de wedstrijd gespeeld leek. Toen DSS in de slotfase door een blessure met een man minder het duel moest afmaken, kwam Onze Gezellen terug tot 2-1 door een treffer van Jurre Dekker. Verder dan de aansluitingstreffer vanaf de stip kwamen de bezoekers niet. DSS hield de punten in eigen huis.

HBC is de koploper. Zwanenburg heeft drie punten minder, maar heeft nog twee duels tegoed. NFC heeft net als Zwanenburg ook 40 punten, maar had daarvoor een duel meer nodig. Ook DSS staat nu op 40 punten, maar de Haarlemmers speelden al 2 duels meer dan Zwanenburg.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E vind je op onze competitiepagina.

Foto: George Melchers