Bloemendaal ist HERBSTMEISTER!

Ok, je koopt er niets voor, maar leuk staat het wel. BVC Bloemendaal heeft zich met een zesklapper tegen Arsenal gekroond tot winterkampioen in de zondag derde klasse C. De ploeg van Tim Joon en Frank Drogtrop heeft halverwege de competitie slechts twee punten minder dan het gehele vorige seizoen. Trainer Frank Drogtrop heeft staan genieten.

Tegen middenmoter Arsenal begon Bloemendaal uitstekend. In de eerste minuut kon Wouter Snel de galavoorstelling openen. Bloemendaal combineerde er lustig op los, terwijl Arsenal van het kastje naar de muur werd gestuurd. “In de eerste helft viel eigenlijk alles op zijn plaats,” reageerde Frank Drogtrop na afloop. “Iedereen voetbalde heel taakbewust en agressief met druk naar voren.” Wouter Snel verdubbelde na tien minuten de voorsprong, waarna het hek van de dam was. Ruud van Es en Tim Joon zorgden voor de 4-0 ruststand.

De tweede helft hoefde feitelijk niet meer gespeeld te worden en zo dacht Arsenal er ook over. De welbekende bus werd voor het strafschopgebied geparkeerd om de schade te beperken. Via Friso de Jager en Ruud van Es werd de score opgevoerd naar 6-0. Een eenvoudige middag voor de Bloemendalers dus.

Bloemendaal - Voetbal in Haarlem
Bloemendaal kroonde zich met een 6-0 overwinning tot winterkampioen. (Foto: Facebook Bloemendaal)

Wat de middag extra fijn maakte was het nieuws uit Weesp. Olympia Haarlem verloor daar dan wel van de plaatselijke FC met 3-0, maar op doelsaldo ging Bloemendaal over Weesp heen. Met als resultaat dat de ploeg van Tim Joon en Frank Drogtrop winterkampioen is. Op twee punten na is het totale puntenaantal van het vorig seizoen al bereikt.

Frank Drogtrop kent als ervaren trainer de klappen van de zweep. “Wir sind Herbstmeister!” reageerde hij enthousiast. “Maar veel belangrijker is dat we nu ver voor staan op de nummer vier. Onze doelstelling van het behalen van nacompetitie gaan we niet wijzigen.” Dat zijn ploeg goed op weg is moge duidelijk zijn. “Na de winterstop gaan we per wedstrijd bekijken of we het weer zo kunnen oppakken,” besloot Drogtrop.

Alle uitslagen, de stand en het volledige programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.