Zondag 3e klasse C

VVH weet ook tweede wedstrijd niet te winnen

VVH Velserbroek moest na de zeperd in de openingswedstrijd tegen IVV op zoek naar eerherstel. Tegen het uit de tweede klasse gedegradeerde DCG bleek dat echter een zeer moeilijke opgave. Op een zonnig sportpark Ookmeer was de thuisploeg (Door Combinatie Groot) in de eerste helft heer en meester. De Amsterdammers hebben met de nieuwe trainer en diverse aanwinsten een goed team op het veld staan.

Vanaf minuut één was dit goed zichtbaar. VVH liep in de eerste dertig minuten achter de feiten aan en kwam binnen de eerste minuut al op achterstand. Gelukkig werd de bal vanuit buitenspel ingeschoten en keurde leidsman Sio het doelpunt af. De voorsprong voor DCG  in de tiende minuut werd helaas ingeleid door een verkeerd ingespeelde bal van een VVH-verdediger. Hierna stonden paal en lat een verdere voorsprong van DCG in de weg.

Toch bleven de jongens van coach Jeroen de Vries voetballen. Weliswaar niet in het moordende tempo van de DCG’ers, maar wel door middel van goed combinatievoetbal. Dit resulteerde in twee doelpogingen van de onvermoeibare Sander Loogman. De tweede doelpoging was een één-op-één situatie met doelman Marcel Ons. De keeper, die ook in de zaal op hoog niveau keept, bleek te sterk in het duel. Het waren kleine lichtpuntjes waar De Vries aan vast kon houden.

Doordat VVH zich vastbeet in de verdediging en een aantal speldenprikken wist uit te delen aan DCG, werden de gastgevers uit Ookmeer giftiger in de duels. De scheidsrechter moest vaker handelend optreden en gaf Amghar el Yettefti geel. VVH probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren en DCG werd teruggedrongen op eigen helft. Het bleef wel oppassen voor de individueel goede voetballers die DCG rijk is. Gevormd op de Amsterdamse pleintjes waren ze een groot gevaar voor de noeste VVH-verdedigers die alle zeilen bij moesten zetten om de score dragelijk te houden. Een kopbal net voorlangs het doel van DCG en een rush van Angelo Luhulima waren de laatste hoogtepunten van de rood-wit-blauwen in de eerste helft.

De tweede helft was een afspiegeling van de eerste. VVH probeerde met man en macht de hatelijke nul van het scorebord af te halen en DCG ging mee in de onmacht van VVH. Het was niet slecht en het publiek genoot, maar hoogstaand was het zeker niet. Coach Cebar wisselde Ouabba voor El Achkar en tegelijk werd de moegestreden Luhulima gewisseld voor Robin Zeeuw. Keeper De Snoo  en de verdediging van VVH hadden de handen vol aan de bewegelijke spitsen van DCG die gelukkig de actie mooier vonden dan de afwerking daarna. Kors kreeg nog de gele kaart en Ben Zuidema die in de eerste helft geel had gekregen werd gewisseld voor Danny Zeeuw.

Een klein kwartier voor tijd gooide DCG de wedstrijd in het slot door de 2-0 te maken. Ook hier ging een persoonlijke fout van een VVH’er aan vooraf. Laurence Kroon kreeg minuten in de hoofdmacht en verving de jonge Tim van Kouteren. In de laatste officiële speelminuut maakte DCG ook nog de 3-0. Een van richting veranderde bal werd niet goed verwerkt door De Snoo en de bal verdween langs een grabbelende De Snoo in het doel van de bezoekers uit Haarlem-Noord. Trainer De Vries zag gelukkig steeds meer puntjes oplichten tijdens de wedstrijd, maar het was moeilijk voetballen tegen een dynamisch en goed voetballende ploeg als DCG.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag & foto: Paul Cramer