Zondag 3e klasse C

Bloemendaal stunt bij ongeslagen koploper Weesp

In de derde klasse C ging Bloemendaal gister op bezoek bij de nog ongeslagen koploper en winnaar van de eerste periode FC Weesp. De kraker werd gewonnen door de bezoekers met 0-2. Trainer en speler Tim Joon was verantwoordelijk voor beide doelpunten. Bloemendaal speelde een ijzersterk duel.

Van de aftrap af zocht Bloemendaal de aanval en de koploper werd de verdediging ingedrukt. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers volkomen terecht op de 0-1. Tim Joon bezorgde zijn ploeg de voorsprong. Van Weesp werd een reactie verwacht, echter bleef deze uit. Bloemendaal bleef het betere vanĀ het spel houden. Op slag van rust mocht Tim Joon aanleggen voor een vrije trap van twintig meter. De spits schoot de bal onberispelijk binnen.

Na rust kwam Weesp sterk uit de startblokken, echter stond de verdediging van Bloemendaal ā€“ zoals wel vaker dit seizoen ā€“ als een huis. Grote kansen wist de thuisploeg niet te creĆ«ren. Bloemendaal hield de touwtjes in handen en werkte als collectief hard. In de slotfase startte Weesp een offensief en gooide alles op de aanval. Bloemendaal werd achteruit gedrukt, maar er ontstonden weinig serieuze problemen. Bloemendaal wist het eigen doel schoon te houden en pakte dus drie dik verdiende punten.

Door de overwinning klimt Bloemendaal naar de tweede plek in de zondag derde klasse C. De achterstand op Weesp bedraagt slechts drie punten. Komend weekend staat het thuisduel met Schoten op het programma.

Alle uitslagen, alle standen en het gehele programma vind je op onze klassenpagina.