Zondag 4e klasse D

RCH en DSS doen elkaar pijn

Zowel het Heemsteedse RCH als het Haarlemse DSS hebben dit seizoen de ambitie om te promoveren naar de derde klasse. RCH won de eerste competitiewedstrijd van BSM, terwijl DSS op het nippertje een punt pakte tegen Spaarnwoude. In de tweede speelronde stonden de twee teams tegenover elkaar. Om niet achter de feiten aan te lopen telde voor beide ploegen enkel de zege. Die kwam er niet.

Gedurende de eerste 45 minuten kregen zowel de thuisclub als de bezoekers goede mogelijkheden om de score te openen. Tim van Klink en Urwin IJssel ontbeerden het geluk. Voor DSS mikte Job van den Dries de bal op de paal en vond Jorrit Brandsma ook het doel van de tegenstander niet. Toch werd er gescoord voor de rust. Nigel Hoep gaf een uitstekende voorzet op IJssel, die op zijn beurt raak kon koppen: 1-0.

DSS moest in het tweede bedrijf de achterstand zien goed te maken. Het ontbrak de ploeg van Iliass Akchich echter aan stootkracht, waardoor RCH vrij simpel de voorsprong kon vasthouden. Lange tijd hing de verdubbeling van de voorsprong in de lucht, maar – net als tegen Spaarnwoude – scoorde DSS in de slotfase alsnog. Obaida Dalla bracht Van den Dries in stelling. De spits van DSS knikte raak.

Door het gelijkspel verliest RCH twee punten in de strijd om de eerste plek. Atletico Amsterdam heeft nog een honderd procent score. NFC ook, echter hebben de Amstelveners nog een wedstrijd tegoed. DSS bevindt zich met 2 gelijkspelen in de middenmoot.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze competitiepagina.