Zondag 3e klasse C

Bloemendaal struikelt in het zicht van de finish

Ruim 100 Bloemendaal supporters, een record dit seizoen en een groot deel met de bus, waren naar het Amsterdamse Arsenal afgereisd om het team van de trainers Tim Joon en Frank Drogtrop de nodige support te geven in de wedstrijd bij en tegen Arsenal. Bij winst zou Bloemendaal kampioen worden in de derde klasse C, gelijkspelen zou waarschijnlijk een beslissingswedstrijd tegen Weesp opleveren en verlies de nacompetitie. Arsenal moest winnen om directe degradatie te voorkomen.

De eerste mogelijkheid in deze wedstrijd was voor Bloemendaal, maar Tim Beeren maakte hiervan geen gebruik. In de vijfde minuut plaatste Sam Ras de bal in de breedte naar Dennis Goes, echter doorzag Arsenal-aanvaller Melvin Holwijn dit en hij wist dit buitenkansje te benutten: 1-0. Een tegenvaller voor koploper Bloemendaal, dat niet het voetbal liet zien wat het graag speelt. Arsenal, op de voorlaatste plaats, had het betere van het spel.

In de twintigste minuut kreeg Bloemendaal nog een tegenslag te verwerken. Auke Jager moest met een hamstringblessure het veld verlaten. Joost van de Boogaard loste hem af. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd en kreeg het wat kansen. Een vrije trap van Sam Ras werd door Tim Beeren net naast gekopt en een vrije trap van Melvin Jordaan werd van richting veranderd, echter kon keeper Sam Coenen een doelpunt voorkomen. Joost van de Boogaard wist met een strakke voorzet Melvin Jordaan te bereiken, maar de aanvaller schoot naast.

Kort daarna kon de rappe Melvin Jordaan alleen op de keeper aflopen en kreeg in het strafschopgebied een duw in zijn rug van Jordinho Roosblad. Normaal gesproken een rode kaart, maar scheidsrechter Krop besloot tot een gele. De toegekende strafschop werd benut door Tim Beeren, 1-1. Bloemendaal zette Arsenal onder druk en kreeg weer kansen. Melvin Jordaan stelde met een steekpass Tim Beeren in staat te scoren, maar waar iedereen dacht aan een doelpunt ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. Tim Joon zette nog 3 tegenstanders voor schut met een prima actie, maar de vierde tegenstander was er een teveel.

Arsenal - Bloemendaal - Voetbal in Haarlem
Treurnis bij Bloemendaal. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Net zoals voor rust was de eerste mogelijkheid van de tweede helft weer voor Tim Beeren. Zijn poging vloog over het Arsenal-doel. Kort daarna werd Bloemendaal-verdediger Sam Ras niet door zijn medespelers gecoacht en kon de bal geblokt worden door Liam Born, waarna Born de 2-1 scoorde. Bloemendaal moest de klap even verwerken, maar daarna waren er weer mogelijkheden te noteren.

Tim Joon stuurde Melvin Jordaan weg die alleen voor de keeper naast schoot. Om Arsenal verder onder druk te zetten verlaat Sam Ras na een uur spelen het veld, kwam Joost Hofker het veld op als vervanger en ging Bloemendaal achterin één op één spelen. De ploeg kreeg voldoende kansen op de gelijkmaker. Een voorzet van Melvin Jordaan kon de geheel vrijstaande Joost van den Boogaard in koppen, maar hij kopte over en een voorzet van Dennis Goes werd door Tim Joon op de lat geschoten.

De spelers van Arsenal leken kapot gespeeld. Toch kregen ze nog wat mogelijkheden. Daarnaast waren de Amsterdammers slim genoeg om de vaart uit het spel te halen en te gaan tijd rekken. Bloemendaal moest iets gaan forceren. Tien minuten voor het einde verliet Tjalle Boing het veld voor Wouter Snel die zijn achternaam eer moest gaan aandoen.

Wat de bezoekers ook probeerde, een doelpunt wilde niet vallen. Joost van de Boogaard liep alleen op de keeper af, maar schoot van te grote afstand waardoor Sam Coenen makkelijk de gelijkmaker kon voorkomen. Tim Joon stuurde Wouter Snel weg, echter was zijn schot op goal te slap. Joost van de Boogaard schoot in blessuretijd op doel, waarbij alles en iedereen van Bloemendaal dacht aan een doelpunt. Tot het grote verdriet van het publiek werd de bal wordt van de lijn gehaald.

Toen scheidsrechter Krop voor de laatste maal floot was de vreugde bij Arsenal groot en de deceptie bij Bloemendaal nog groter. Het kampioenschap leek zo dichtbij, maar promotie is nu ver weg. Bloemendaal heeft het missen van het kampioenschap aan zichzelf te wijten. De spelers waren te gespannen, het hele seizoen gaf de verdediging weinig weg maar vandaag ging het fout en de vele mogelijkheden en kansen konden niet in doelpunten worden omgezet.

Wat rest is de loterij die nacompetitie heet. Aanstaande zondag neemt de ploeg het op tegen VVZA uit Amersfoort.

Alle uitslagen en de stand van de zondag derde klasse C vind op onze klassenpagina.