Zondag 3e klasse B

VVH Velserbroek in eigen huis onderuit tegen ZSGOWMS

Op een koud en winderig Van der Aartsportpark mocht VVH Velserbroek aftrappen. VVH met een teruggekeerde Hurkmans in de basis, kreeg gelijk een fel ZSGOWMS tegenover zich. Het eerste kwartier moesten de mannen uit Haarlem-Noord alle zeilen bij zetten om de snelle en behendige spitsen van de ploeg uit Amsterdam Ookmeer van zich af te houden.

De verdedigers van de rood-wit-blauwen stonden paraat tegen de aanvallen van de bezoekers. Met een straffe wind die in de lengte richting over het veld stond, was het lastig voetballen. Toch kwamen de kansjes voor de thuisploeg. Helaas waren de voorwaartsen van VVH niet scherp genoeg om zichzelf te belonen met een doelpunt. De spaarzame kansjes die de bezoekers kregen, werden goed verwerkt door keeper Veldt en de verdedigers. Vooral Jamie Riebeek vocht mooie duels uit met de spits van ZSGOWMS Doganay. Helaas moest de smaakmaker van de bezoekers na veertig minuten worden gewisseld vanwege een blessure. Er werd gerust met een 0-0 stand op het scorebord.

In de tweede helft kwamen de mannen van coach Marcel Looij goed uit de kleedkamer. Na twee minuten in de tweede helft moest de keeper van ZSGOWMS handelend optreden op een verwoestende uithaal van Sander Loogman. Uit de resterende hoekschop werd geen resultaat gehaald. Het werd een aantrekkelijke tweede helft waarbij VVH een klein overwicht had, maar waar de Amsterdammers gevaarlijk bleven bij de uitbraak.

Een dwaling van de overigens goed leidende scheidsrechter Goktepe zorgde ervoor dat de bezoekers met de winst naar Amsterdam terugkeerde. Met een eigen interpretatie van regel 11 (buitenspelregel) liet de scheidsrechter doorspelen en zo kon de 0-1 de boeken in. Dat de scheidsrechter na deze actie aan alles en iedereen uitlegde wat zijn beweegreden was om door te spelen, was voor beide teams een raadsel. Coach Looij wisselde Riebeek voor Tom van der Werff en ging vol op de aanval spelen. Dat VVH nog diverse goede mogelijkheden kreeg, was goed voor het boekje van de trainer, maar was niet goed genoeg voor een punt.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag & foto: Paul Cramer