United/DAVO contracteert Sjoerd Hamann als nieuwe trainer

Sjoerd Hamann is volgend jaar de nieuwe hoofdtrainer van United/DAVO. Hamann is de huidige trainer van zaterdag vierdeklasser VEW en heeft lange tijd zelf gevoetbald bij United. De club uit Schalkwijk maakte eerder bekend na dit seizoen niet verder te gaan met Murat Böke. Böke is op dit moment bezig aan zijn vierde seizoen als oefenmeester.

Vanmiddag liet het bestuur van United/DAVO de spelers weten dat ze Hamann als hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen hebben gecontracteerd. Aanvoerder Barry Tjeertes werd gevraagd het aan de ploeg bekend te maken. De naam van Hamann hing al enige tijd in de lucht. “Ik denk dat het voor de club een goede zaak is”, aldus Tjeertes.

Bijna vier jaar geleden is de huidige trainer Murat Böke begonnen met het weer op de kaart zetten van United/DAVO. Böke heeft weer rust gebracht binnen de club. Nu is de club van mening dat er na vier jaar behoefte is aan een nieuw gezicht voor de zondagselectie. Tjeertes vindt dat de club er goed aan doet een jonge en ambiteuze trainer aan te trekken. “Hamann kent de spelers en kent de club en hij weet wat hij kan verwachten bij United. De taak is aan Sjoerd om door te bouwen op wat Böke heeft neergezet.”

Sjoerd Hamann begon dit seizoen nog als speler bij de Haarlemse derdeklasser. Een afgescheurde kruisband zorgde ervoor dat hij zijn actieve voetbalcarrière moest beëindigen. De spelers van United/DAVO kennen de nieuwe trainer dus al goed. Tjeertes verwacht geen problemen nu Hamann ineens de hoofdtrainer wordt. “Het is vooral taak om deze selectie bij elkaar te houden en te versterken waar nodig is”, vervolgt de aanvoerder. “De groep bestaat bijna uit allemaal begin-twintigers en United kan nog veel plezier hebben van deze selectie.”

De 29-jarige Hamann is bezig aan zijn tweede seizoen als trainer bij het Heemsteedse VEW. Het zaterdagelftal van VEW degradeerde tijdens zijn eerste jaar als hoofdtrainer uit de derde klasse. Volgend seizoen is de club waarschijnlijk weer op dat niveau actief, want VEW is dit jaar verreweg de sterkste in de vierde klasse B.