Zondag 4e klasse E

Terrasvogels wint foutenfestival van DSK

Terrasvogels heeft de vijfde overwinning van het seizoen behaald. Op eigen veld werd DSK met 2-0 verslagen.

Beide trainers wisten vooraf niet wat ze konden verwachten. Dat had alles te maken met de blamerende 0-11 nederlaag van DSK een week eerder. Roland Ebbeling hoopte op een passend, positief antwoord van zijn DSK: ‘We moeten het niet hebben van de driehoekjes en het technische voetbal. Maar met inzet en een goede instelling moeten we ons revancheren voor de zeperd tegen HBC.’ Dat vreesde Terrasvogels-trainer Simon de Weers ook een beetje. ‘Het kan alle kanten opgaan’, zei hij vooraf.

Dat ging het ook. Vooral de bal ging alle kanten op en heel vaak niet de goede. Terrasvogels en DSK speelden een matige wedstrijd. En daar werkten de omstandigheden ook niet aan mee. Harde wind, striemende regenbuien, een spekglad veld in Santpoort en twee ploegen die niet bepaald overlopen van het talent waren de ingrediënten voor misschien wel een typische zondagmiddag in de vierde klasse.

Toch viel er, zeker voor rust, nog wel wat te genieten. Het doelpunt van aanvoerder Mitchell Smitshuis die beheerst doel troef uit een corner voor Terrasvogels, bijvoorbeeld. Na een kwartier maakte hij de 1-0. Het knappe schot van Bas van der Meij, die namens DSK bijna gelijkmaakte. Zijn poging eindigde op de lat. En de goede kans voor Patrick Geeven die door Terrasvogels-keeper Kasper van Duin ternauwernood tot corner kon worden verwerkt. Maar verder had de wedstrijd weinig niveau. Willem de Wijze gleed zelfs uit over de zijlijn! Dat maakte hij vlak voor rust goed door een solo door het DSK-strafschopgebied te bekronen met een prachtig doelpunt: 2-0.

Na rust had DSK de overhand. De ploeg werkte zich een slag in de rondte, vooral Jeffrey de Venth viel in positieve zin op met zijn technisch vernuft en versnellingen langs de linkerflank. Maar wat de Haarlemmers ook probeerden, ze konden nooit gevaarlijk genoeg worden om aanspraak te maken op de aansluitingstreffer. Zo eindigde de wedstrijd in 2-0 voor Terrasvogels.

‘Ik vond ons iets beter, maar DSK toonde meer inzet. Al met al ben ik blij met de punten en moeten we verder geen woorden meer vuil maken aan deze wedstrijd’, vond Simon de Weers. Zijn DSK-collega was blij met de getoonde veerkracht van zijn ploeg. ‘De jongens hebben ervoor geknokt. Eigenlijk ze verdienen daarvoor een puntje.’

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom