Zondag 3e klasse C

Joost van den Boogaard schiet tegen Spaarnwoude met scherp

Bloemendaal klimt stilletjes omhoog op de ranglijst in de zondag derde klasse C. De net-niet-kampioen van vorig seizoen kende deze jaargang een beroerde start, maar trainers Tim Joon en Frank Drogtrop hebben de motor inmiddels weer aan de gang. Promovendus Spaarnwoude werd op een 0-5 nederlaag getrakteerd.

“We hadden na 20 minuten al met 6 of 7-0 voor kunnen staan,” zei Drogtrop na afloop. Zijn ploeg had de eerste helft de harde wind vol in de rug en maakte daar regelmatig gretig gebruik van. De watervlugge Melvin Jordaan, Floris van Dam en Joost van den Boogaard bezorgden de verdediging van Spaarnwoude de nodige kopzorgen.

In de vijfde minuut vloog er bal over de verdediging van de thuisploeg heen, waarop Jordaan het meest attent reageerde. In de sprint naar Spaarnwoude-doelman Patrick Kort toe, voelde hij goed waar zijn tegenstander in zijn rug zat en liet zich bij licht contact vallen. De scheidsrechter wees naar de stip, waarna aanvoerder Tim Beeren al snel zijn ploeg op voorsprong kon zetten.

Spaarnwoude kon er maar weinig tegenover stellen. Onder andere vleugelaanvallers Tobias Faber en Don Rutte wisten de ongelukkig spelende spits Joey Hoogeboom niet in stelling te brengen. De spaarzame momenten voor het doel van Bloemendaal brachten doelman Joost Breed niet in verlegenheid.

Voetbal in Haarlem schoot van deze wedstrijd een serie beelden. Meer foto’s zijn te bekijken Ă©n te bestellen op onze fotopagina.

Joost van den Boogaard kreeg dat aan de andere kant wel voor elkaar bij de doelman van de thuisploeg. Halverwege de eerste helft kopte hij de bal keurig binnen en verdubbelde daarmee de voorsprong. Zonder zich nadrukkelijk in te spannen, controleerden de bezoekers de wedstrijd. Het niveau van de wedstrijd daalde naarmate de tijd verstreek.

De tweede helft was van hetzelfde laken en pak. Bloemendaal wees de weg en Spaarnwoude kon geen vuist maken. Joost van den Boogaard besliste direct na de rust het duel met zijn tweede treffer van de middag. Spaarnwoude keek lijdzaam toe. Enkel Don Rutte was twee keer dichtbij een treffer. Beide pogingen verdwenen ruim naast het doel van Breed.

Het hoogtepunt van de middag kwam van de voet van de ingevallen Tim Joon. Middels een beheerste lob zette hij een kwartier voor tijd de 0-4 op het scorebord. De 0-5 kort voor tijd betekende de derde treffer voor Van den Boogaard en was tevens het slotakkoord van de middag.

“Als wij op 95% spelen redden wij het niet in deze derde klasse,” zei de zichtbaar teleurgestelde Spaarnwoude-trainer Edwin Eefting na afloop. “Vandaag was Bloemendaal gewoon te sterk, maar ik baalde wel van de makkelijk gegeven strafschop na vijf minuten. Anders wordt het geen 0-5, maar bijvoorbeeld 0-2.”

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.