United/DAVO in achtervolging, VVH komt weer tekort

Na het verlies van vorige week, toonde United/DAVO deze week weer waarom de club uit Schalkwijk bovenin meedraait in de derde klasse B. Bloemendaal werd met 5-0 van het veld geblazen. VVH Velserbroek staat het water aan de lippen, na een 3-0 nederlaag bij KFC. Olympia Haarlem voelt zich bestolen na de onterechte gelijkmaker vijf minuten voor tijd: 1-1.

United/DAVO was gister veel te sterk voor Bloemendaal. Vorige week verloor de ploeg van Murat Böke met 2-1 bij Meervogels ’31. Bloemendaal ontmoette wellicht daardoor een tegenstander met het mes tussen de tanden. Binnen tien minuten kwam United/DAVO op voorsprong. Keeper Joost Breed van Bloemendaal stompte de bal in eigen doel. De doelman keepte overigens verder geen slechte wedstrijd. Vlak voor rust verdubbelde Yeboah de score na slecht uitverdedigen aan Bloemendaalse kant.

De 3-0 in de tweede helft was wederom een eigen doelpunt. Melvin Jordaan verschalkte zijn eigen doelman. In de 85e minuut scoorde plaag Yeboah zijn tweede doelpunt. Bloemendaal kreeg geen vat op de aanvaller. El Khantouri bepaalde in de laatste minuut de eindstand. Trainer Tim Joon was zichtbaar teleurgesteld.

VVH Velserbroek verloor gister met 3-0 van en bij koploper KFC. Uitblinker Jordi Wigman scoorde voor rust al twee keer. VVH kreeg bij een 0-0 stand wel een grote kans, maar scoren is dit seizoen lastig voor de ploeg van Correia. De tweede helft probeerde VVH wel aan te dringen bij KFC, maar Jordi Wigman voltooide zijn hattrick. De Velserbroekers maakten het gedurende de gehele wedstrijd zichzelf ook lastig door het vele commentaar en gezeur op de arbiter. Van goed voetbal kwam weinig terecht.

Op bezoek bij Meervogels ’31 pakte Olympia Haarlem een punt. Trainer Jeroen de Vries was niet blij met het gelijkspel. Frencel Lewis scoorde na een kwartier spelen en zette Olympia verdiend op voorsprong. Vooral verdedigend stonden de Haarlemmers uitstekend. De eerste helft werd er geen kans weggegeven. De tweede helft drong Meervogels meer aan, maar behield Olympia de voorsprong. Vijf minuten voor het eindsignaal ging het toch fout. Een buitenspeldoelpunt trok de stand gelijk. Ondanks het vlagsignaal bepaalde de scheidsrechter dat het een geldig doelpunt was. Tot woede van trainer De Vries.

United/DAVO blijft door de overwinning in het spoor van de koploper. De club uit Schalkwijk heeft vijf punten minder dan KFC, maar heeft nog de wedstrijd tegen Limmen tegoed. Komende zondag wordt deze wedstrijd ingehaald. Olympia staat door het gelijkspel in de grijze middenmoot. Bloemendaal bungelt onderaan de middenmoot, maar is nog niet zeker van rechtstreeks lijfsbehoud. VVH Velserbroek vinden we terug op de laatste plaats.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de derde klasse B vind je op de klassenpagina.

 

(Foto: Zaanse Sportkrant, Seymour)