Zondag 3e klasse C

United/DAVO ongelukkig onderuit tegen De Kennemers

Twee toppers uit de derde klasse stonden zondagmiddag tegenover elkaar. United/DAVO had vorige week een verdienstelijk punt gepakt bij kampioenskandidaat ZSGO/WMS, De Kennemers begon de competitie met een klinkende 4-1 zege op Ouderkerk. Dus waren beide trainers vooraf benieuwd wat hun ploegen konden.  ,,We zijn er in ieder geval klaar voor’’, zei United-trainer Sjoerd Hamann.

De Haarlemmers waren gretiger dan De Kennemers. Al in de eerste minuut ging een schot van aanvoerder Barry Tjeertes net over het doel van De Kennemers-keeper Dave Davidson. En even later moest Beverwijker Tim Koops ten koste van een gele kaart ingrijpen om een volgende United-aanval in de kiem te smoren.

Met prima lange ballen zette United de snelle buitenspelers aan het werk. Vooral linksbuiten Niels van Dellen was voor rust een plaag voor de verdediging van De Kennemers. In de negentiende minuut werd hij weer fantastisch aangespeeld, waarna hij de bal voorbij de keeper frommelde om de toegesnelde Rachid Harraou de 1-0 binnen te zien werken. Maar scheidsrechter Thomas keurde de treffer af wegens buitenspel, wat het niet was.

Na wat kansjes over en weer ging het gruwelijk fout voor de thuisploeg. United/DAVO-keeper Vincent Hofman wilde ruim buiten het zestienmetergebied staande, een pass naar rechts geven. Maar de bal werd onderschept door de tegenpartij en Abdul Sarikaya kon van 25 meter de bal in het lege doel schieten: 0-1. United probeerde voor rust nog wat terug te doen, maar opnieuw Tjeertes en Rick Balaydin hadden geen geluk.

In de tweede helft bleef United het proberen. Maar veel succes leverde dat niet op, want de ploeg wilde te graag. Er zat weinig overleg meer in de aanvallen en de voor rust zo succesvolle lange bal kwam nauwelijks meer aan. En kwam die wél aan, dan stak de grensrechter zijn vlag weer op.

Spannend bleef het wel, zeker toen Tim Koops zijn tweede gele kaart kreeg en vervroegd mocht gaan douchen. Maar ook tegen tien man creëerde United geen uitgespeelde kansen. Zodoende eindigde de wedstrijd in een niet helemaal verdiende 0-1 overwinning voor De Kennemers.

,,Jammer van die fout bij de tegengoal. Maar volgende week redt Hofman ons weer’’, baalde Hamann nog een beetje na. De Kennemers-trainer Jos van Veelen was een stuk blijer. ,,Ik vond United een goede ploeg. Maar we hebben niets weggegeven tegen ze en we hebben strijd geleverd. We misten zeker vijf vaste krachten, dus de jongens die er wel waren hebben het prima gedaan.’’

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.