Schoten pakt bij RODA ’23 eerste driepunter

Schoten, dat na twee wedstrijden nog geen enkel punt had, was dit weekend te gast bij RODA ’23. De club uit Bovenkerk behaalde de volle score uit de eerste twee duels. De koploper dacht een vrij eenvoudige middag tegemoet te gaan, maar dat liep anders. Schoten ging verdiend met een 1-4 zege aan de haal.

Terwijl sommige toeschouwers hun plek langs de lijn nog aan het zoeken waren, leed Schoten-verdediger Bilal El Quariachi balverlies en werd Robin de Ridder ter hoogte van de middellijn uitgekapt door de razend snelle Romello Austin. De Bovenkerker kon alleen richting de goal van de Haarlemmers en liet met een knap schot de grabbelende Remy Hereur kansloos, 1-0.

Een uitstekend begin voor de thuisploeg, maar in de eerste de beste aanval van Schoten werd Bilal El Quariachi onreglementair in het strafschopgebied neergehaald. De toegekende penalty werd door Lennaert Stuur keurig achter doelman Keven Schut geschoten, waardoor de teams weer op gelijke hoogte stonden.

RODA-Schoten-Voetbal-in-Haarlem
Randy Wolfsen (L) scoorde voor Schoten. (Foto: fotoleest.nl)

RODA ‘23 zette aan en kreeg via Junior Telle een mogelijkheid, maar Remy Heruer toonde zijn klasse. Schoten trok het spel naar zich toe en in de 19e minuut was er een knappe combinatie tussen Dylan Speelman en Terence van Kampen. Diens voorzet werd door Sven Bonhof beheerst binnen geschoten, waardoor de bezoekers met 1-2 aan de leiding kwamen.

Twee minuten later was er een knappe actie in de zestienmeter van Lennaert Stuur die door Keven Schut met moeite tot corner kon worden verwerkt. Uit de hoekschop van Dylan Speelman scoorde Robin de Ridder de 1-3. Een enorme tegenvaller voor de thuisploeg en trainer Cor ten Bosch schreeuwde zijn team naar beter voetbal. Dat leek te lukken. RODA ‘23 was daarna voetballend de betere ploeg, maar Schoten werkte hard en verstoorde met veel druk op de bal het spel waardoor RODA ’23 niet tot een knappe aanval kon komen.

In het begin van de tweede helft waren er mogelijkheden om de score te vergroten, maar Robin de Ridder, Dylan Speelman en Anil Kilic wisten deze niet te benutten. Jasper Ketting brengt Mevlut Gunturk het veld in voor Terence van Kampen. RODA ‘23 probeerde van alles, maar Schoten gaf niets weg en de keren dat de Bovenkerkers voor de goal kwamen stond doelman Remy Hereur op de juiste plek.

Na een uur spelen kon Lennaert Stuur alleen op de keeper af, maar werd hij net buiten het strafschopgebied neergehaald. De toegekende vrije trap werd door Tom Jacob slap ingeschoten en was dan ook een makkelijke prooi voor Keven Schut. Tom Jacob ging even later in de fout en Schoten ontsnapte aan de 2-3, doordat Melvin Joling de bal naast het doel schoot.

Het laatste kwartier gooide RODA ‘23 er een schepje bovenop. Zij kregen mogelijkheden, maar gingen daar slordig mee om. Dylan Speelman werd gewisseld voor Randy Wolfsen en Schoten kreeg via de counter vele mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Sven Bonhof en Randy Wolfsen hadden echter het vizier niet op scherp staan. Roda ging alles of niets spelen, omdat Schoten er volgens Cor ten Bosch volledig doorheen zou zitten. Dat zag de trainer verkeerd, want zijn team zette wel aan maar kon geen potten breken.

Nadat invaller Randy Wolfsen twee keer een kans onbenut liet scoorde hij toch de 1-4 en was de eerste overwinning van Schoten een feit. Jasper Ketting vond de zege niet geflatteerd. “RODA ’23 had meer de bal, maar ze deden er niet veel mee. Wij konden van daaruit toeslaan,” vertelde hij na afloop. De druk stond er bij zijn ploeg op en deze zege zal de nodige lucht geven. Schoten heeft na drie gespeelde duels ook drie punten.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.