VSV wint ondermaatse derby

Vooraf werd er heel wat verwacht van de derby die 20 seizoenen niet was gespeeld. VSV zegevierde met 1-3 bij VVH Velserbroek en dat was gezien de tweede helft verdiend, maar van vuurwerk was geen sprake. Zowel niet op het veld als daarnaast, want ook de fakkels voor de sfeeractie wilden niet ontbranden.

Natuurlijk mag er van twee teams die onderaan de derde klasse bivakkeren geen hoogstaand voetbal worden verwacht, maar een gebrek aan kwaliteit kan worden gecompenseerd met opportunisme en strijdlust. En ondanks dat beide teams echt wel knokten voor iedere bal, was er lange tijd geen intentie om het voortouw te nemen. De angst regeerde lange tijd in Haarlem-Noord en de nul was bijna heilig.

Na een oersaaie openingsfase kwam er na een half uur spelen een beetje leven in de brouwerij. Niet door een grote kans of een fraaie actie, maar door een keiharde tackel. Het was bijna een wonder dat VVH Velserbroek-middenvelder Sander Loogman nog op kon staan. Zijn tegenstander gunde de bal geen blik en was enkel uit op de benen van de voor de thuisploeg zo belangrijke spelverdeler.

Op slag van rust was daar plots toch de treffer. VSV-aanvaller Kevin Hardendood kon zo vrij als een vogeltje de bal bij de tweede paal binnenschieten. Door de treffer moest VVH Velserbroek in het tweede bedrijf actie ondernemen om zodoende weer terug te komen in de wedstrijd. Dat lukte het elftal van Jeroen de Vries niet. VSV greep zelfs het initiatief en kwam zelfs op 0-2. Danny de Jong kopte op de paal, Kevin Hardendood schoot de rebound binnen.

Na de tweede treffer gooide de thuisploeg eindelijk de schroom van zich af. Met verse spelers werd geprobeerd meer naar voren te voetballen. Met nog twintig minuten op de klok leverde dit ook de aansluitingstreffer op. Mark van der Werff vond Angelo Luhulima, die op zijn beurt kon afronden: 1-2. Diezelfde Van der Werff kreeg daarna de kans op de gelijkmaker, maar VSV-doelman Folke Maenhout redde bekwaam. VVH Velserbroek wilde wel, maar kon niet. De 1-3 in de slotminuut betekende tevens het eindsignaal. Wesley van der Wel scoorde op aangeven van Hardendood.

Door de zege komen de twee teams met zes punten op gelijke hoogte, echter heeft VSV nog een wedstrijd tegoed. De ploeg van David Zonneveld bezet de tiende plek, VVH Velserbroek de twaalfde. Enkel Bloemendaal en Zwanenburg staan daar nog onder.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: René Diepeveen