NacompetitieZondag 3e klasse C

Schoten via DCG naar finale tegen RODA ‘23

Pas op de allerlaatste speelronde en met de nodige hulp plaatste Schoten zich voor de nacompetitie. Maar na een zwaarbevochten zege op tweedeklasser DCG kan de ploeg van Jasper Ketting zich nu gaan opmaken voor de finale. Wanneer aankomende zondag RODA ’23 verslagen wordt, is Schoten volgend seizoen plots tweedeklasser.

Klein cluppie
“Eigenlijk kan dat helemaal niet,” aldus Ketting. “Wij zijn natuurlijk maar een klein cluppie.” Toch komt promotie in handbereik en heeft zijn ploeg het zelfs in eigen hand. Bij een volgende overwinning is het een feit. “RODA ’23 zal wel bibberen, denk ik,” refereert hij naar de twee eerdere zeges die seizoen. Schoten won in de reguliere competitie met 1-4 en 7-0.

Voor de eerste wedstrijd van de nacompetitie moest Schoten in Amsterdam aantreden tegen DCG. Beide teams begonnen de wedstrijd met veel offensief geweld. De eerste kans was voor DCG. Na balverlies van Alpay Kilic kreeg Nouredinne Harrouni van DCG de kans om de score te openen, maar Remy Hereur deed waarvoor hij in de goal stond. Schoten begon wat onwennig, maar trok na 10 minuten spelen de wedstrijd naar zich toe. Dylan Speelman, Anil Kilic en Lennaert Stuur kregen de nodige mogelijkheden en kansen om te scoren.

Stuur
Scheidsrechter Wiedijk onthield Schoten een strafschop na hands van Ahmed Ettajiri in het eigen strafschopgebied en Sjoerd Auwerda schoot op de paal. Na balverlies voorkwam keeper Donny Pronk dat Lennaert Stuur kon scoren. Bij deze poging tot scoren verstapte Lennaert Stuur zich en moest met een knieblessure het veld verlaten. Sven Bonhof kwam voor hem in het veld.

Oguzhan Coskun torpedeerde ter hoogte van de middellijn Alpay Kilic en kreeg slechts geel waar rood op zijn plaats zou zijn geweest. Even later ontsnapte Schoten aan de 1-0 toen Tom Jacob de bal dacht weg te kunnen koppen. De opvolgende voorzet van Walid Mabrouk kwam bij Schoten-doelman Remy Hereur terecht, waardoor hij een tegentreffer voorkwam. ‘Als jezelf niet scoort, doet je tegenstander dit wel.’ De oude voetbalwet die vlak voor rust weer eens opging. Randje buitenspel mocht Bilal El Jaafari door en met een steekpass zette hij Nouredine Harrouni vrij voor de goal. De aanvaller liet deze kans niet glippen: 1-0.

Kansen
In de tweede helft ging Schoten op zoek naar de gelijkmaker. Anil Kilic kreeg de kans, maar zijn schot kwam op de paal terecht en uit een voorzet van Aron Apetz schoot hij naast. DCG liet zich aanvallend ook niet onbetuigd. Walid Mabrouk ging voor de eigen eer en verzuimde om aan één van zijn twee medespelers die vrij stonden in het strafschopgebied af te geven.

Schoten zette alles op de aanval, maar nam daarbij de nodige risico’s. DCG kreeg daardoor de nodige mogelijkheden. Er waren kansen voor Alimane El Guermiti en Walid Mabrouk van DCG en voor Sven Bonhof van Schoten. De grootste kans was voor Bill El Safari die met een steekpass vrij voor Remy Heruer kwam, maar de doelman kon met zijn voet een doelpunt voorkomen. Voor de tweede keer onthield de scheidsrechter Schoten een penalty toen Sjoerd Auwera door Walin Mabroek onderuit werd gehaald.

Slotfase
In het laatste kwartier was het voor Schoten alle hens aan dek, maar Bilal El Ouariachi scoorde op fraaie wijze in de 77e minuut de welverdiende gelijkmaker. Daarna speelden beide teams opportunistisch en volop voor de winst. Walid Mabrouk schoot over en een schot van Alpay Kilic kon de DCG-keeper met moeite tot corner tikken. Joey Blom liet Walid Mabrouk lopen, maar Remy Hereur voorkwam wederom de 2-1.

Ondertussen was de blessuretijd aangebroken en dachten de toeschouwers aan een verlenging. Die kwam er niet. Michel van Die gaf voor, waarna Ahmed Ettajin hands maakte. De scheidsrechter gaf nu wél een strafschop aan Schoten. De veroorzaker ging daarover tegen de scheidsrechter te keer en kreeg daarvoor de gele kaart. Daarna maakte hij in woord en gebaar het daarmee niet eens te zijn, kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. De strafschop werd door Tom Jacob onberispelijk benut en daardoor speelt Schoten de finale van de nacompetitie.

Alle uitslagen en het programma van de nacompetitie op zondag vind je hier.