VVH Velserbroek grijpt strohalm met zege op United/DAVO

In de derde klasse C bevinden zowel VVH Velserbroek als United/DAVO zich in zwaar weer. Beide teams kennen een dramatische serie wedstrijden en strijden inmiddels tegen degradatie. In de onderlinge confrontatie telde daarom maar één ding; een zege.

De wedstrijd begon om twee uur en er werd door de drager van de rode lantaarn, VVH Velserbroek, afgetrapt. De mannen van coach Marcel Looij wisten wat ze moesten doen. De mouwen opstropen en knallen. Dit was vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk. United/DAVO werd vastgezet met redelijk verzorgd voetbal en de voorsprong zou aanstaande zijn. Toch kregen de bezoekers de eerste echte mogelijkheid, maar het vizier van de spitsen stond niet op scherp.

VVH bleef het betere van het spel hebben. Mede door het harde werken van de gehele ploeg kwamen er meer en meer mogelijkheden. In de dertigste minuut kreeg de thuisclub een hoekschop. Sander Looman ging achter de bal staan en plaatste de bal bij de tweede paal waar middenvelder Niels Vlaming klaar stond om de bal met een knik via de onderkant van lat binnen te koppen. De goed leidende scheidsrechter Mahabali zag op de achterlijn dat de bal de doellijn was gepasseerd en wees resoluut naar de middenstip. De bezoekers rechtten de rug en kwamen in het laatste kwartier van de eerste helft nog gevaarlijk dichtbij het doel van Marco van den Bogaard. De keeper van de rood-wit-blauwen hield zijn ploeg op de been met twee reddingen.

Na rust bracht United/DAVO-coach Hamann Fouad Shokry voor Frencel Lewis. Het tweede bedrijf was nog maar twee minuten oud toen Jeffrey Kors de aluminium lat boven Thijs Hofman deed sidderen. De verwoestende uithaal ging tot verdriet van elke VVH’er niet in het doel. VVH bleef de wedstrijd controleren en probeerde ondanks de harde wind te blijven voetballen.

De bezoekers speelden opportunistisch de lange bal, maar door de wind was het niet te belopen voor de spitsen. De coach van United wisselde nog twee maal. El Khartouri ging en Chabbouk kwam. Ook Unalp, die inmiddels geel had gekregen voor spelbederf, werd gewisseld voor de gebruikelijke doelman Vincent Hofman. Coach Looij wisselde de moegestreden Robin Zeeuw voor Jur Swier. Door deze wissel kreeg de aanval van VVH meer kracht en kreeg nogmaals een mogelijkheid via Sander Loogman om de wedstrijd op slot te gooien. De bal ging millimeters langs de verkeerde kant van de paal.

De wedstrijd liep naar het einde en de scheidsrechter keek regelmatig op zijn klokje. Het slotakkoord was toch voor de bezoekers uit Schalkwijk. Een strakke trap van dertig meter ging tot rakelings naast. Na het verlossende fluitsignaal kom VVH eindelijk weer drie punten toevoegen aan hun totaal. Door deze belangrijke overwinning heeft VVH Velserbroek de laatste plaats overgedaan aan Spaarnwoude. Het verschil met United/DAVO bedraagt slechts 3 punten.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Paul Cramer
Foto: Loes Passchier