Schoten pakt eerste driepunter

Het heeft even geduurd en had eigenlijk al eerder moeten gebeuren, maar tweedeklasser Schoten heeft de eerste zege van het seizoen behaald. Op bezoek bij concurrent West Frisia zegevierde de ploeg van Tom Jacob met 1-3.

Dat Jacob zijn handen vol heeft aan de rentree van Schoten in de tweede klasse is na zeven duels duidelijk. Zijn elftal promoveerde vorig jaar als nummer vier van de ranglijst in de derde klasse via de nacompetitie. Dat er een klasse hoger meer gevraagd wordt van zijn spelers werd al snel duidelijk. Maar het lijkt erop dat Schoten het tij weet te keren. Na een aantal ongelukkige nederlagen, was West Frisia het eerste slachtoffer van de Haarlemse dadendrang.

“De winst was zeer terecht,” aldus Jacob na afloop. “We speelden goed, ondanks De Ridder en Bonhof op vakantie waren. Daardoor moesten we weer even puzzelen, maar het pakte goed uit.” Schoten speelde meer vanuit de omschakeling en dat leverde de 0-1 op door een treffer van Lennaert Stuur. Dylan van der Kuyl zorgde voor de rust met een kopbal voor de 0-2. West Frisia deed na een uur spelen iets terug, waarna het nog even spannend werd.

“Voor het mentale was dit belangrijk. In de 89e minuut stonden we met 1-2 voor en ging West Frisia pompen. We hebben een paar wedstrijden gehad dat de bal dan voor ons nog verkeerd viel, maar hij viel nu goed. En na de penalty in de laatste minuut waren die gasten echt heel blij. Een mentale opsteker.” Anil Kilic bepaalde de eindstand op 1-3 door de strafschop raak te schieten.

“We hadden de wedstrijd eerder op slot kunnen gooien, je hield het te lang spannend. Nu zat ik toch weer met geknepen billen op de bank,” lachte de trainer. Jacob kreeg nog meer goed nieuws. Aanvaller Sjoerd Auwerda maakte zijn rentree, waardoor de trainer nog meer mogelijkheden tot zijn beschikking heeft.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Foto: Milko Pieters