Reinders Folmer en De Ridder aan de slag bij Schoten

Eigenlijk zou hij pas vanaf de zomer starten bij Schoten, maar het plotselinge afscheid van Tom Jacob heeft ervoor gezorgd dat Gidon Reinders Folmer per direct hoofdtrainer van de Haarlemmers is. En tot het einde van dit seizoen is hij niet alleen, want ook Peter de Ridder neemt samen met Dick Piers plaats in de dug-out.

Schoten heeft snel kunnen schakelen na het vertrek gisteravond van Jacob. Aanstaande zondag speelt de hekkensluiter van de tweede klasse het uitduel tegen de nummer vier op de ranglijst FC Den Helder. Omdat er punten gepakt moeten gaan worden, was het belangrijk dat er snel een nieuwe trainer aangesteld zou worden. Het contract van Reinders Folmer zou eigenlijk pas bij ingang van het nieuwe seizoen ingaan, maar hij is bereid gevonden nu al in te stappen.

“Ik heb even met thuis moeten overleggen, want ik zit ook nog met mijn UEFA-A studie, maar dit is de beste oplossing”, legt hij de stap uit. Hij wordt tijdelijk geassisteerd door Peter de Ridder, iemand met een karrenvracht aan ervaring en de club door en door kent. “Normaal gesproken heb je een paar weken in de voorbereiding om de groep te leren kennen en naar je hand te zetten. Die tijd is er nu niet en Peter kent veel jongens uit de groep. We hopen zondag meteen punten te gaan pakken.”

De uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: VV Schoten