Joost Breed keert bij Schoten terug op oude nest

Schoten heeft weer toegeslagen op de transfermarkt. Vlak voor het einde van de competitie heeft de ploeg van Gidon Reinders Folmer twee aanwinsten voor volgend seizoen kunnen presenteren. Naast Joost Breed die terug keert speelt ook Ralph van der Burg volgend seizoen voor de geel-zwarten.

Breed is geen onbekende in Haarlem-Noord. De doelman begon zijn loopbaan in de jeugd bij Schoten in het Van der Aart Sportpark. Na Schoten speelde Breed ook nog bij Haarlem-Kennemerland en Bloemendaal. Afgelopen seizoen kwam de sluitpost niet in actie. Van der Burg is ook een ervaren rot. Hij speelde lange tijd in de eerste klasse bij Winterswijk en kwam voor het laatst uit voor WV-HEDW uit  Amsterdam.

Gidon Reinders Folmer: “Ik ben erg blij met deze twee ervaren jongens. Bij Schoten mis je soms mensen in het veld die het meteen neerzetten. Deze twee jongens hebben zoveel ervaring en hebben al de afgelopen weken twee keer meegetraind. Je merkt gelijk dat ze het goed willen zetten en coachen de jongens meteen. Dat is erg fijn als trainer om dat te constateren. Ook zijn het jongens die in teamverband willen denken en kijken hoe we naast het voetbal ook nog dingen kunnen ondernemen. Hierdoor krijg je meer chemie en kan je met elkaar zowel binnen als buiten het veld stappen gaan maken”.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: vv Schoten