HBC gedeeld aan kop na zege op IVV

In de zondag derde klasse C heeft HBC uitstekende zaken gedaan door de nog ongeslagen koploper te verslaan. In Heemstede was het elftal van Jasper Ketting met 2-1 te sterk voor IVV. Door de zege gaat HBC gedeeld aan de leiding van het klassement.

Het Landmeerse IVV promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie, maar kent – net als HBC – weinig aanpassingsproblemen in de derde klasse. Waar HBC enkel de eerste wedstrijd van de competitie verloor, was IVV na zes duels nog ongeslagen en lijstaanvoerder.

Net als vorig seizoen gaat bij IVV veel aandacht uit naar spits Dave Hertog. En volgens Jasper Ketting lag daar misschien wel de sleutel van de Heemsteedse zege. “Ik las laatst ergens dat de trainer van IVV had gezegd dat veel tegenstanders een speler opofferen om Hertog uit te schakelen. Wij hebben dat niet gedaan. Ik heb twee fantastische centrale verdedigers en was daar daarom niet zo angstig voor. We verdedigen ver van onze goal af, waardoor we al een hoop gevaar weghaalden.”

HBC speelde tegen IVV een sterke partij en de 2-1 was een magere afspiegeling van het spelbeeld. Wouter Soomer opende al snel de score en Jeroen de Bruijn verdubbelde die kort daarna, waardoor de rust werd bereikt met een 2-0 tussenstand. In de slotminuut zorgde Jeffrey Wilders nog voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam IVV niet.

“Een dik verdiende overwinning, er valt niet op af te dingen,” aldus Ketting. “Het enige puntje van kritiek, en dat is tegelijkertijd ook een compliment naar de ploeg, is dat je met twee en misschien zelfs wel met drie doelpunten verschil had moeten winnen. Als je met een schuin oog kijkt naar de eerste periode, dan hadden we daarin nog betere zaken kunnen doen. De kans is aanwezig dat de periode beslist gaat worden op doelsaldo. Maar het belangrijkste is dat we de wedstrijd dik verdiend hebben gewonnen.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: svhbc.nl