MidWest Cup

Olympia Haarlem naar kwartfinale ten koste van EDO

Dinsdagavond werden de eerste achtste finales van de MidWest Cup afgewikkeld. Olympia Haarlem ontving in eigen huis tweedeklasser EDO. Vooraf was dit de gedroomde finale van trainer Barry Tjeertes. Door een 2-0 overwinning gaat Olympia Haarlem door ten koste van EDO.

Hillegom en DSOV waren in de voorbereiding wel tegenstanders geweest voor de geheel nieuwe ploeg van Tjeertes. Maar dit zou volgens hem wel eens de eerste wedstrijd kunnen zijn waarbij de ploeg tegenstand zou krijgen in een wedstrijd die er ook echt toe doet.

Eerste helft
In de eerste helft gingen de ploegen aardig gelijk op. Dusdanig gelijk dat beide ploegen niet veel kansen wisten te creƫren. Na twintig minuten kwam pas de eerste grote kans. De linksback van EDO moest zijn meerdere erkennen in Janyro Purperhart. Hij gaf voor op Faissal Benhaddi, die vervolgens zijn inzet uiteen zag spatten op de paal. Ook de vedettes van EDO kregen een kans om de score te openen. Een vrije trap van Jeff Kemper moest gered worden door Ronald van der Giezen.

Tweede helft
De tweede helft kreeg Olympia iets meer het overwicht. Een foutje achterin van Daan Siegerist werd benut door de meest opvallende man aan Olympia-zijde, Janyro Purperhart. EDO moest alle zijlen bijzetten om de score weer gelijk te trekken. Die kansen kwamen er ook. De grootste kans was voor Amin Ouass. Zijn schot werd nog aangeraakt en kwam op de lat. Rick Olthof en Bob Kemper kregen ook de kansen, maar ook zij kwamen niet tot scoren.

Trainer Sven Roomeijer moest iets doen om nog kans te maken op die kwartfinale. Achterin ging EDO Ć©Ć©n-op-Ć©Ć©n spelen en dat pakte niet goed uit. De behendige en snelle aanvallers van Olympia Haarlem kregen hierdoor meer ruimte en konden zo meermalen doordringen tot het strafschopgebied van EDO. Achraf Douimi en Siebe Hoenderdos hadden de kans om de wedstrijd te beslissen. Purperhart wist zelfs nog een keer de paal te raken met een bekeken bal langs keeper Alex Bindenga. De 2-0 kwam nog wel in het slot van de wedstrijd. Wanneer de bal onderschept kon worden door defensie van Olympia Haarlem werd snel Joey Salden diep gestuurd. Die op zijn beurt de wedstrijd besliste.

Barry Tjeertes
Olympia Haarlem-trainer Barry Tjeertes was vanzelfsprekend zeer tevreden. ā€œHet was een hele leuke pot om te zien. Voor ons een lekkere overwinning. De wedstrijd ging behoorlijk gelijk op tot het foutje van Daan. Dat was voor ons ideaal: zij moesten komen, wij gingen de ruimtes krijgen en moesten eigenlijk ook 3-0 en 4-0 maken. Maar 2-0 is een prima uitslag.ā€

Alle uitslagen, de stand en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.