MidWest Cup

United/DAVO en RCH boeien tot laatste seconde

Het was een heerlijk potje Cupvoetbal aan de Zuid Schalkwijkerweg gisterenavond. United/DAVO en RCH speelden een boeiend duel waarin de thuisploeg in de laatste tien minuten afstand nam: 5-1.

Vanaf het eerste fluitsignaal gaven beide ploegen elkaar zeer weinig ruimte. Het resulteerde in een wedstrijd met een hoog tempo en veel kleine overtredingen. Scheidsrechter Bogards had het er druk mee. De eerste speldenprik werd uitgedeeld door de thuisploeg maar Vincent Verhagen zag zijn kopbal hoog over gaan. Na een kwartier kreeg RCH een strafschop toegewezen. Maar zoals wel vaker bij United/DAVO stond er een doelman op de lijn die een strafschop kan keren. Ditmaal was het Thijs Hofman welke de inzet van Önder Ceylan keerde. Nog geen minuut later kwam de ploeg van Mehmet Simsek toch op voorsprong. Annas el Kambliti slingerde een vrije trap de zestienmeter in. David Böckling stond op de goede plek en kon de 0-1 binnen lopen.

Vijf minuten later was het alweer gelijk. Ook hier werd een vrije trap het strafschopgebied ingeslingerd. Vincent Verhagen kopte de bal bij de tweede paal goed terug richting Donny Verdam. De aanvoerder kon simpel de 1-1 binnen koppen. Beide ploegen kregen in de eerste helft nog wat mogelijkheden. United/DAVO zag Donny Verdam het hele veld oversteken en de bal via een RCH-voet bij Verhagen belanden. De aanname bij de spits was alleen niet goed en zo gaf hij RCH de mogelijkheid om zijn inzet te blocken. Voor de bezoekers schoot Ceylan op slag van rust van afstand net over.

Na de thee werd het er voetballend niet beter op maar de spanning bleef tot het laatste kwartier aanwezig. Nadat Verdam de bal tergend langzaam langs RCH doelman Brian Koppert in de verre hoek zag eindigen gingen de bezoekers iets meer risico nemen. Dit betekende wel dat de ploeg van Sjoerd Hamann en Chiel Schneider meer ruimte kreeg. In de laatste tien minuten besliste United/DAVO dan ook het duel. Na een goede ingreep van Tarek Lehiba kon Ayoub Bouzia oplopen richting Koppert. Bouzia faalde niet en zette de 3-1 op het bord. Dat Verhagen en Nigel Kales (prachtige boogbal over Koppert) de eindstand op 5-1 bepaalden had RCH eigenlijk niet verdiend.

In de poule G gaat Zwanenburg aan kop. Zij spelen nog een duel tegen DEM, wat pas één duel gespeeld heeft. Als Zwanenburg een punt pakt dan mag het zich poulewinnaar noemen. RCH is uitgeschakeld voor de volgende ronde. United/DAVO lijkt ook uitgespeeld te zijn.

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Danny Prinsen