MidWest Cup

HBC winnaar MidWest Cup 2019

Het seizoen van HBC wordt alsmaar mooier. Na het kampioenschap in de derde klasse werd ook beslag gelegd op de MidWest Cup. Op het terrein van Spaarnwoude werd Zwanenburg met 1-3 verslagen.

Het duel werd vooraf gegaan door een indrukwekkend moment van stilte. Op 22 februari overleed Simon Paagman. De heer Paagman was samen met Rinus Ravestein 18 jaar lang betrokken bij de voorloper van de MidWest Cup, de HD-Cup.

Het was gezellig druk in Spaarndam. Voor zo’n 400 bezoekers deden beide ploegen in het eerste kwartier niet veel voor elkaar onder. Echte mogelijkheden waren er niet. Na twintig minuten kwam HBC op voorsprong. Na goed doorzetten van Niel van Hooff kon Luke Vahle zijn ploeg op voorsprong zetten. Niet veel later verdubbelde Steve Olfers de voorsprong. Vlak voor rust kwam Zwanenburg terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Jordy Vierbergen leek door alles en iedereen gemist te worden en verdween zo achter HBC doelman Bram Verhage.

In de tweede helft werd het niveau er niet beter op. Het spel werd aan beide kanten steeds rommeliger. Toch wist HBC de score uit te breiden. Een mooie pass van Wouter de Bruijn stelde Jeroen de Bruijn in staat om op Zwanenburg doelman Rene Jonker af te lopen. De Bruijn omspeelde de sluitpost en maakte zo de 1-3. Rick van Veen dacht het nog even spannend te maken maar de Zwanenburg aanvaller zag zijn inzet op de lat eindigen. Jesse van Loon kreeg nog de mogelijkheid om de eindstand op 1-4 te bepalen maar een polletje zorgde ervoor dat zijn schot richting balkon van de Spaarnwoude kantine ging.

HBC won niet alleen de MidWest Cup. Uit handen van Rinus Ravestein ontving Luke Vahle de prijs van topscorer, de Simon Paagmanbokaal. Ook ging de prijs voor Meest Waardevolle Speler ging naar de Heemstedenaren. Jeroen de Bruijn kreeg de Rinus Ravesteintroffee uit handen van de naamdrager.

Sportconnection en Voetbal in Haarlem bedanken Spaarnwoude voor de perfecte organisatie!

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.