Hillegom via VVH naar kwartfinale MidWest Cup

Hillegom heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de MidWest Cup. Op bezoek bij VVH Velserbroek werd in de tweede helft het verschil gemaakt: 0-5.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Hillegom de bovenliggende partij. Niet zo vreemd natuurlijk, aangezien Hillegom in de eerste klasse speelt en VVH twee klassen lager. Nadat de bezoekers eerst nog een bal op de lat zagen belanden kwam de thuisploeg er gevaarlijk uit. Helaas voor VVH tikte Justin Korpershoek de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Hillegom antwoordde via Calvin Arendse maar de rappe aanvaller zag zijn schot gekeerd worden door VVH-doelman Pascal de Sno.

Hillegom dicteerde, maar kwam voor rust nog niet tot scoren. Pogingen van Tom  Tebbens en Jeroen Dedel vonden het net nog niet. De thuisploeg deelde wel een paar speldenprikjes uit, maar telkens was Hillegom-doelman Davey Braggaar het eindstation.

De tweede helft gooide Hillegom er nog een schepje bovenop. VVH werkte zich een slag in de rondte en hield het nog twintig minuten vol. Hierna was de koek echt op. Na een foute uittrap van De Sno kon Jeroen Dedel eindelijk de 0-1 op het bord zetten. Nog geen 12 minuten later stond het al 0-5. Ronald Turenhout (2x), Jasper van Trigt en Jeroen Dedel schoten Hillegom naar de volgende ronde. De score had nog groter kunnen worden, maar een mislukte lob van Calvin Arendse belandde in de handen van De Sno.

VVH-trainer Jeroen de Vries was realistisch: “We hebben alleen maar achteruit gelopen. Vandaag hebben we wat jongens die normaal geen vaste plek in het eerste hebben laten spelen. Daar zijn deze wedstrijden prima geschikt voor. Over die jongens ben ik wel tevreden.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Foto: Voetbal in Haarlem