DSS en DIOS scoren er op los

De spanning stond er bepaald nog niet op voor DSS en DIOS. Beide ploegen speelden hun eerste wedstrijd van het seizoen, misten nog talloze vakantiegangers, en beschouwden de ontmoeting vooral als een leerzaam ijkmoment. Het werd maar liefst 5-5, dus viel er genoeg te leren in Haarlem-Noord. Vooral de trainers staken heel wat op van deze MidWest-Cup-wedstrijd. Iliass Akchich van DSS zal heel veel gaan trainen op het uitverdedigen en DIOS’ coach Dave Lange heeft zijn ploeg nog wat uit te leggen over corners.

Want wat kwamen beide ploegen goedkoop aan hun doelpunten! Tweedeklasser DIOS hoefde niet heel vernuftig aan te vallen, DSS gaf de kansen gratis weg. Tijdens het uitverdedigen probeerden de Haarlemmers iets te opzichtig hun directe tegenstander op het verkeerde been te zetten. Maar daarvoor moet je wel over voldoende techniek beschikken. En daar overschatte DSS zichzelf wel eens in. Tot drie keer toe verslikte de thuisploeg zich in een Venneper aanvaller en drie keer was het dus raak voor DIOS. Nico Draijer (twee keer) en Ralph Noordam waren de gelukkigen.

Aan de andere kant bleek dat DIOS nog niet goed weet hoe je een corner verdedigt. De eerste DSS-hoekschop werd door Roy van der Hulst in eigen goal gekopt, maar daarna mochten Job van den Dries en Wesley Tan ook vogelvrij inkoppen na een corner.

Omdat tussendoor Ralph Noordam voor DIOS een goedkoop verkregen penalty hard raak schoot en Jesse van Wees een knappe échte aanval bekroonde met een doelpunt, scoorde DIOS dus vijf keer. Vierdeklasser DSS mocht even vaak juichen, want Job van den Dries en Daniël Hagen maakten allebei ook een ‘gewoon’ doelpunt. Al was de treffer van Hagen wel van een uitzonderlijke schoonheid.

Zo sloten de boeken dus op een 5-5 eindstand, genoot het publiek van een doelpuntrijke wedstrijd en weten beide ploegen nog lang niet waar ze staan. Maar hebben ze nog een dikke maand om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Tekst en foto: Marcel Akerboom