Amir Sadydoust: “Heemstede ziet kansen dit seizoen te promoveren.”

Vijfdeklasser HFC Heemstede ligt op koers. Trainer Samir Sadydoust wil graag promoveren naar de vierde klasse en zijn ploeg lijkt op het goede spoor te zitten. Na vijf gespeelde wedstrijden is de tweede plek in bezit, maar zijn de Heemstedenaren virtueel zelfs koploper.

“Het gaat lekker met en bij Heemstede,” vertelt Sadydoust. “We zijn uiteraard een kleine voetbalvereniging met vier teams. Desondanks doen we het goed met het eerste. We hebben een selectie van 21 man en die hebben we allemaal hard nodig.” Vorig seizoen strandde Heemstede in de nacompetitie voor een plek in de vierde klasse. “We zijn beter en sterker geworden. Ons streven dit jaar is dan ook het kampioenschap.”

Tot op heden lijkt Heemstede hard op weg om de doelstelling te gaan halen. Virtueel is de groep van Sadydoust zelfs koploper met een doelsaldo van plus negentien. “Mijn groep heeft meer ervaring gekregen en laat goed voetbal zien. Iedereen gelooft erin en we hebben er ook plezier in. Wat wil je als trainer nog meer? Ik ben ervan overtuigd dat we een mooi competitie tegemoet gaan.”

Aanstaande zondag speelt Heemstede de kraker tegen de Arsenal, de huidige lijstaanvoerder. De Amsterdammers hebben drie punten meer, maar ook twee duels meer gespeeld. “Helaas missen we vier basisspelers en hebben we twee geblesseerden, maar gelukkig hebben we een brede selectie. Ik ben benieuwd wat we zondag kunnen brengen. We strijden iedere wedstrijd als een finale voor de winst. We hebben alleen helaas een kleine competitie met vaak weekenden vrij en een lange winterstop. Maar,” besluit hij. “Bij Heemstede heeft iedereen er onwijs veel zin in.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vijfde klasse vind je op onze competitiepagina.

Foto: Voetbal in Haarlem