O-23 Cup

Olympia Haarlem eerste finalist ViH O-23 Cup

De eerste finalist van de ViH O-23 Cup is bekend. Na negentig minuten stond het bij Alliance ’22 – Olympia Haarlem 1-1. De bezoekers wonnen de strafschoppenserie met 4-5.

Vooraf werd gedacht dat de bezoekers de halve finale ‘wel even’ zouden winnen. Alliance ’22 dacht daar anders over. Het stond goed bij de thuisploeg. Alliance ’22 had na een kleine tien minuten ook op voorsprong moeten komen maar Young Kon Yong zag Olympia Haarlem goalie Yasin Caliskan goed redden. Niet veel later schoot Randy Gast zijn ploeg met een droge knal op 0-1 voorsprong. Beide ploegen kregen wat mogelijkheden maar Jop van Saase zag voor Alliance ’22 zijn volley naast gaan en Romario Aroma zag zijn inzet voor Olympia Haarlem in het zijnet eindigen. Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg langszij. Joel Allassi sneed vanaf de linkerkant naar binnen, passeerde daarbij twee tegenstanders en schoot goed binnen: 1-1.

Na de thee waren de grootste kansen voor Alliance ’22. Vooral Van Saase was gevaarlijk. Eerst kopte hij de bal op de lat. Daarna zag hij Caliskan fabuleus redden en uiteindelijk schoot hij nog een vrije trap op de lat. De bal wilde er gewoonweg niet in. Tussendoor schoot Aroma nog in de handen van Alliance’22 doelman Hugo Klerkx.  Olympia Haarlem speelde slordig maar kreeg hoe langer de wedstrijd duurde wel de nodige mogelijkheden. Na een assist van Daniel Opoku raakte Levi van Nispen de paal. In de laatste vijf minuten was het pompen of verzuipen voor Olympia Haarlem. Voor Alliance ’22 was het vooral billenknijpen. Nadat Hugo Klerkx in de laatste minuut twee maal redding bracht floot scheidsrechter Bogards voor het laatst en moesten penalty’s gaan bepalen wie zich zou plaatsen voor de finale.

Uiteindelijk werd de strafschoppenserie gewonnen door Olympia Haarlem. Vijf keer werd er raak geschoten waar Yasin Caliskan er een tegenhield van Alliance ’22.

Aanstaande dinsdag staat de tweede halve finale voor de O-23 Cup op het programma. Het duel tussen Hillegom en HBC begint om 20.15 uur.

Alle uitslagen en het programma van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Danny Prinsen