Mark Mul van Zwanenburg naar HBC

Mark Mul maakt de overstap van Zwanenburg naar HBC. Seizoenen lang is Mul een vaste waarde in het eerste team van Zwanenburg geweest. Deze technicus kan op meerdere posities op het middenveld, goed uit de voeten. Mul is in de jeugd begonnen bij Zwanenburg, heeft daar alle jeugdselectie teams doorlopen en is sinds zijn overgang naar de senioren, één van de sterkhouders in de basis van het eerste elftal.

De 23-jarige Mul heeft een aantal goede gesprekken met hoofdtrainer Jasper Ketting gehad. “HBC heeft een mix van jonge talentvolle spelers, maar ook zeer ervaren spelers, die geacteerd hebben op een zeer hoog niveau. De technische staf en spelersgroep hebben allemaal de mentaliteit om er 100% voor te willen gaan, dus dat zit wel goed”, aldus Mul. Hij heeft er veel zin in het aankomende seizoen de clubkleuren van HBC te dragen.

“Het is voor mij de eerste keer dat ik van club verwissel. Het is een goed moment om de stap te maken naar HBC. Vooral omdat ik mij nu weer echt opnieuw moet bewijzen en daardoor het maximale uit mij zelf moet halen. Ik ben ervan overtuigd dat HBC (waarschijnlijk) in de 2e klasse goede resultaten gaat halen en ga er alles aan doen om daar aan bij te dragen. Ik mik uiteraard op een basisplaats en kan mij daarom volledig vinden in de ambitieuze doelstellingen van HBC en het sociale platform waarop dit zich afspeelt.”

“Ik ben met hem in contact gekomen via zijn neefjes Wouter en Jeroen de Bruijn. Zij gaven aan dat Mark wel interesse had om naar HBC te komen en dat ze het leuk zouden vinden om met elkaar te voetballen. Ik heb een leuk gesprek gehad met Mark waarin we hebben besproken wat we de verwachtingen zijn. Het wordt dus een soort familie reünie op het middenveld, waarbij ze ook elkaars concurrent zijn. De besten gaan spelen, dus ik ben heel benieuwd”, aldus HBC trainer Jasper Ketting.

Aanstaande zondag staan Zwanenburg en HBC tegenover elkaar. Als HBC het duel winnend weet af te sluiten is het kampioen van de zondag 3e klasse C.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: Rachel Verhoeve